11 животопроменящи типа поведение на психически устойчивите хора

18352
11 животопроменящи типа поведение на психически устойчивите хора

Да си психически устойчив не е нещо, с което се раждаш – това е характерна черта, която трябва да бъде развита. Ежедневният ни начин на живот ни превежда през някои доста интересни ситуации; начинът, по който се справяме с тях е от съществено значение за това да разберем психическата устойчивост. Да се научим как да се усъвършенстваме чрез опита, който трупаме от живота, вместо да съжаляваме за стари грешки, е част от това да бъде психически устойчив човек. Не е необходимо обаче само това.

Вижте няколко типа поведение на психически устойчивите хора. Това е начинът, по който те мислят, действат и начинът по който се отнасят към себе си и към останалите. Ако искате да имате по-успешен живот и по-здрава психика, този списък, изготвен от Ревън Фон от Unisoul Theory, е за вас.

Te постоянно се адаптират.


Психически устойчивите хора са гъвкави във всякакви ситуации от живота. Те разбират, че да се страхуват от промяната е пагубно за техния успех и щастие. Отворения мироглед им позволява да виждат възможности на места, където другите виждат провали.

Те не се страхуват да казват “Да.”

Да казваш “да” без страх на възможностите, които се появяват, е запазена черта на психически устойчивите хора. Авторката споделя че е имала възможността да посети друга държава ако продаде имуществото си и си намери друг тип работа. След като преценява риска и нещата „за“ и „против“, тя решава да действа. Въпреки че повечето хора й казват, че е луда, тя казва “да.” Вследствие на този скок, тя се запознава с мъжа, за когото е омъжена днес.

Те не се страхуват да казват “Не.”

Познавам много хора, които обичат да угаждат на другите, и намират това да кажеш “не” почти за невъзможно. Те мислят, че като казват “да” и се опитват да угодят, всички ще са щастливи, постоянно. Това обаче не е така и психически устойчивите хора го знаят.

Понякога трябва да казваш не и да правиш избори, които може да разстроят другите.

Вижте още: 9 навика, които водят до вземането на ужасни решения

Те казват точно каквото мислят.

Важността на тази черта от характера често е пренебрегвана, но е често срещана при психически устойчивите хора. Да придаваш истинско значение на думите си е силен инструмент за постигане на щастие.

Ако често се улавяте, че сте на автопилот, опитайте да обръщате внимание на думите си. Може да се изненадата.

Те са реалисти.

Не е възможно постоянно да си позитивен и усмихнат. Понякога се прокрадват известна доза гняв и тъга и в това няма нищо лошо, но прекалено многото негативност може да създаде проблеми.

Психически устойчивите хора практикуват реалистичен оптимизъм. Те не са дзен учители и ако разлеят горещо кафе в скута си ще ругаят на висок глас както всеки друг. Те обаче няма да се подтиснат и да обвиняват кафето, че им е развалило деня. Вместо това те ще заместят тези преувеличени негативни мисли с по-реалистични като “Може би трябва да внимавам повече с горещите течности.” 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg