12 навика на истинските хора

11649
12 навика на истинските хора

Емоционалният интелект е силен начин да фокусирате енергията си в една посока със страхотни резултати. Има обаче и една уловка. Емоционалният интелект няма да ви свърши никаква работа, ако не сте истински.

Проведено наскоро проучване на бизнес училището към Вашингтонския университет показва, че хората не просто искат да виждат емоционален интелект. Те искат да видят дали е истински и че емоциите ви са неподправени.

Вижте някои от навиците на истинските хора, подбрани от Forbes, и ги сравнете със себе си:

1. Истинските хора не се опитват да накарат хората да ги харесват. Истинските хора са такива, каквито са. Те знаят, че някои хора ще ги харесат, а други не. И нямат проблем с това.

Не че не ги интересува дали хората ще ги харесат или не, но просто няма да позволят това да им попречи да направят каквото трябва. Те са готови да приемат и да вземат непопулярни решения, ако това трябва да се направи.

Тъй като истинските хора не копнеят отчаяно за внимание, те не се опитват да се хвалят. Те знаят, че когато говорят приятелски, уверено и сбито, хората обръщат повече внимание и се интересуват от това, което имат да кажат, отколкото ако се опитват да се изкарат важни.

Хората улавят твоето отношение бързо и ги привлича повече правилното отношение, отколкото това колко хора познаваш.

2. Те не съдят. Истинските хора са непредубедени, което ги прави лесно достъпни и интересни за другите. Никой не иска да води разговор с някого, който вече си е формирал мнение и не желае да слуша.

Да си непредубеден е от съществено значение на работното място, тъй като това означава достъп до нови идеи и помощ. За да елиминирате създаването на предварителна представа и преценка, трябва да гледате на света през очите на другите.

Това не изисква да вярвате в това, в което те вярват или да одобрявате тяхното поведение; това означава просто да спрете да съдите достатъчно дълго, за да разберете наистина какво ги движи. Само тогава можете да им позволите да бъдат такива, каквито са.

Вижте още: 10 сутрешни навика на добре балансираните хора

3. Те утъпкват своя собствен път. Истинските хора не извличат усещането си за задоволство от мнението на другите. Това ги прави свободни да следват собствения си вътрешен компас. Те знаят кои са и не се преструват на нещо друго.

Тяхната посока идва отвътре, от техните принципи и ценности. Те правят това, което смятат за правилно и не се влияят от факта, че на някого може да не му хареса.

4. Те са щедри. Всички сме работили с хора, които постоянно премълчават нещо, независимо дали става въпрос за знания и ресурси. Те се държат така,сякаш се страхуват, че ще ги засенчите, ако ви дадат достъп до всичко, от което имате нужда, за да си вършите работата.

Истинските хора са изключително щедри с всички, които познават, всичко, което знаят и с ресурсите, до които имат достъп. Те искат вие да се справяте добре повече от всичко друго, защото са екипни играчи и са достатъчно уверени, за да не се притесняват, че могат да изглежда зле на фона на вашите успехи. Всъщност те вярват, че вашият успех е и техен успех.

5. Те се отнасят към всеки с уважение. Независимо дали контактуват с най-големите си клиенти или пък дават поръчката си на сервитьорите в заведение, истинските хора са изключително вежливи и почтителни. Истинските хора се отнасят към всеки с уважение, защото смятат, че не са по-добри от всеки друг.

6. Те не се мотивират от материални неща. Истинските хора нямат нужда от лъскави, скъпи неща, за да се чувстват добре. Не че мислят, че е грешно да си купуват най-новите неща, за да демонстрират положение, но те просто нямат нужда от това, за да са щастливи.

Тяхното щастие идва отвътре, както и от по-простички удоволствия като приятели, семейство и усещане за цел, които обогатяват живота.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...