12-седмично предизвикателство за спестяване

14255
12-седмично предизвикателство за спестяване

© Pixabay.com

1000 лв. за 12 седмици, или 84 календарни дни. Да, за някои е възможно, но пък за други е прекалено много.

В случай че сумата е прекалено голяма за вашите доходи, може да увеличите двойно срока на предизвикателството или да намалите двойно сумата.

Накратко - на всеки четири седмици трябва да пестите по 330, или 335 лв. (330 + 335 + 335 = 1000 лв.).


Да, първата седмица ще е най-лесно. Това е така, тъй като ще трябва да спестите едва 60 лв.

Следват 75, 95 и 100 лв. за седмиците от втора до четвърта.

Препоръчително е последните две седмици да са именно тези, в които имате по-висок доход, или иначе казано около дните, в които получавате заплатата си.

Упражнението се повтаря и в следващия период от 4 седмици, или близо месец, но с една разлика.

Първата седмица, вместо 60 лв., ще трябва да добавите към спестяванията си 65 лв. След това ще трябва отново да заделяте по 75, 95 и 100 лв. на седмица към парите си за черни дни или за бъдеща покупка.

Третият период е може би най-труден, тъй като голяма част от хората ще са се отказали или ще са похарчили спестеното до момента.

В 9-а седмица отново ще трябва да се лишите от покупки на стойност 65 лв. Спестяванията в 10-а седмица отново ще са 75 лв.,, а в последните две – 95 и 100 лв.

В случай че стигнете до края, вие ще разполагате с 1000 лв. - сума, която може да използвате за почивка, покупка на телефон, ремонт на колата, нови дрехи или друго ваше желание.

Ето и още няколко начина да пестим: 

Как да спестим 366, 671 или 1378 лв. за годинаВ този материал обаче няма да говорим за депозити, а по-скоро за няколко необичайни начина за спестяване

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg