12 цитата от легендарния инвеститор Рей Далио

6846
12 цитата от легендарния инвеститор Рей Далио

© Twitter.com/raydalio

Легендарният хеджфонд инвеститор Рей Далио е известна фигура в света на финансите, но е също толкова популярен и със своите възгледи за живота, инвестициите и много други неща.

Основателят на Bridgewater Associates печели невероятните 2 млрд. долара миналата година, според класацията на Institutional Investor.

Наскоро Далио каза, че американската мечта "не съществува" в момента и че ако лидерите не се намесят, цялата икономическа система на капитализма може да рухне по време на причинената от коронавируса рецесия.


Според Далио политиците трябва да предприемат стъпки, така че образованието да е налично за всички и да повишат доходите на американците с ниски доходи, които бяха непропорционално засегнати от пандемията от коронавирус.

През години Далио е „произвел“ доста цитати, затова от Markets Insider са решили да прегледат някои от най-интересните извадки от негови изказвания и интервюта. Ето ги и тях:

За филантропията

"Аз плащам около една трета данъци, дарявам около една трета от доходите си и спазвам законите."

За това да се разчита прекалено много на прогнозите

"Който живее според правилата на кристално кълбо, ще яде счупени стъкла."

За това човек да се доверява на инстинкта си

"Правете обратното на това, което ви подсказва инстинктът."

За медитацията

"Медитацията е най-голямата съставка на всички мои успехи, повече от всичко друго в живота ми."

За разходите

"Затегнете колана, харчете по-малко и намалете задълженията си".

За прогреса

"Болка + Размисъл = Прогрес"

За дълга

"Печатането на пари е най-целесъобразният, най-малко разбраният и най-често използваният начин за мащабно преструктуриране на дълг. Това е като да играеш Монополи, така че банкерът да прави повече пари и да ги преразпределя между всички, когато прекалено много от играчите фалират и се ядосват".

12 цитата на Чарли Мънгър - дясната ръка на Уорън БъфетМисля, че златото е нещо страхотно, което да зашиеш в дрехите си, ако си еврейско семейство във Виена през 1939 г., но смятам, че цивилизованите хора не купуват злато

За икономическите възможности

"Ако не сте в ситуация, при която хората имат възможности, вие не само не успявате да използвате всичкия наличен потенциал, което не е икономическо, но и заплашвате съществуването на системата и мисля, че това личи много ясно от икономическия спад вследствие на този вирус."

За стойността на парите

"Не забравяйте, че единствената цел на парите е да си купувате каквото искате, така че мислете добре какво цените и го поставяйте над парите. За колко бихте продали едни добри отношения с някого? Няма достатъчно пари на света, които да ви накарат да се разделите с отношения, които цените."

За работата

"Не  обръщайте внимание само на вашата работа; обръщайте внимание и на това как ще се върши вашата работа, ако вече не сте тук."

За икономическата криза през 2020 г.

"Това не е рецесия; това е срив. Виждате същото нещо, което се случва през 30-те години на миналия век."

За дългосрочните хоризонти

"Не се увличам по настоящия момент."

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg