13 умения, които да усъвършенствате през 30-те си години

6883
13 умения, които да усъвършенствате през 30-те си години

© pixabay.com

През 30-те си години е добре да развиете конкретни умения. Ако се чудите кои са те, следващите редове са за вас:

1. Общуване

Смятаме, че да се общува е нещо, което е напълно естествено. Помислете по този въпрос. Не е ли важно да знаем кога и как да кажем нещо, което е от голямо значение за нас?

Умението за общуване е отличен коз, когато си търсим работа, убеждаваме клиенти да купуват и т.н.

2. Готвене

Въпреки индустрията за бързо хранене, важно е да умеете да готвите. Няма да съжалявате за това. Винаги стартирайте с нещо простичко. Заучавайте рецепти и ще видите колко важно е да можете да нагостите своето семейство, приятели, колеги и т.н.

Готвенето ще ви спести много пари и ви помага да съхраните фигурата си.

3. Базов етикет

Научете се да се представяте подобаващо на непознати хора, как да се храните на маса и т.н. Тези знания ще стимулират самочувствието ви.

Страх ли ви е да говорите пред публика? Ето как да го преодолеетеЗа много хора говоренето пред зрители е една от най-големите им фобии

4. Как да се обличате

Обличането върви ръка за ръка с базовия етикет. В наши дни е важно да знаете кое ви е отива, какво облекло се носи в конкретни случаи и така нататък.

5. Основна първа помощ

Това е особено полезно при семейни пътувания и тиймбилдинг занимания в изолирани райони.

6. Управление на финансите

Изискват се доста тестове, но и грешки, когато се учим да управляваме грамотно своите финанси. Уверете се, че сте определили бюджет, в рамките на който да изпълнявате своите цели.

7. Преговаряне

Умението за водене на преговори е изключително важно. Започнете още днес!

8. Поправяне на дрехи

Няма нужда да купувате винаги нови дрехи, когато старите се нуждаят от леки корекции. Ако ви падне копче, зашийте го отново на мястото му. Счупен цип? Дайте го на шивач, ако не можете да го подмените сами.

9. Самомотивиране

Има кратки пътища към успеха. Няма значение каква е целта – да се отслабва, да се спестява, да се печелят повече пари. Научете се да управлявате своите очаквания, да се мотивирате да бъдете най-добрата своя версия и да практикувате изкуството на самомотивацията.

10. Да говорите трети език

Няма значение, че не мечтаете да работите зад граница. Третият език определено ще повиши професионалната ви стойност.

11. Да казвате „не“

Дори на хората, които са най-близо до вас. Понякога си заслужава да проумеете, че има токсични приятели, токсични родители, токсични колеги…

12. Да боравите с приложения

Никой не очаква от вас да бъдете следващия Стив Джобс. Да имате базови познания в технологичната сфера обаче е задължително.

13. Да планирате добре

Друго умение, което често е възприемано като даденост, е планирането. Усъвършенствайте го, независимо дали става дума за работна презентация, пътуване из града, вечеря, овладяване на нивото на стреса и т.н.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg