20 навика, които ни пречат да забогатеем

2992
20 навика, които ни пречат да забогатеем

© Unsplash.com

Повечето от нас имаме лоши навици, които ни пречат. Ако успеете да се откажете от тях, би трябвало да можете да разберете, че да стане човек милионер не е толкова далече от реалността, колкото си мисли, пише серийният предприемач Джон Рамптън в Entrpepreneur.com. Всички ние искаме да бъдем такива. 

1. Спите, когато не би трябвало

Спите до обяд и работите по 12 или повече часа, за да наваксате късния старт. Рамптън казва, че разбира напълно това, защото години наред е имал същия проблем. Не всички сме активни сутрин, а той казва, че все още остава в леглото в студени и дъждовни сутрини.


Успелите хора стават рано, обикновено преди всички останала в дома, така че да могат да стартират рано, да наваксат с новините, да отговарят на имейли и да спортуват без да жертват от времето си, което прекарват със семейството.

2. Пренебрегвате здравето си

"Когато става въпрос за здравето, навиците могат да нанесат лоши поражения," пише Томас Корли в своята книга "Променете своите навици, променете живота си."

Когато не сте в добро здравословно състояние, сте изморени, по-малко продуктивни и по-стресирани, вследствие на което пък е много по-вероятно да се разболеете. Как можете да се фокусирате върху вашето здраве, ако се борите с тези фактори всеки ден?

3. Не четете

Хората с пари инвестират необходимото време и усилия за разширяване на своите познания, за да бъдат информирани със случващото се в тяхната индустрия, учат се от другите и поемат отговорност за продължаването на иновациите.

4. Разчитате на един единствен източник на доходи

Хората с много пари имат по няколко източника на доходи. Това означва, че тези от нас, които искат да са богати, трябва да инвестират част от доходите си, за да покриват задълженията си и да заделят средства за пенсия и за инвестиции.

Това не означава, че трябва да си намерите втора работа, докато чакате резултатите (което всъщност не е лоша идея, ако нямате друга опция). Това може да е нещо, което ви харесва, като например да пишете за технологии. Можете да го правите в блог и да започнете да получавате пасивен доход от пазара.

Неща, които богатите хора никога не казватПътят към успеха е и въпрос на мислене

5. Не работите с бюджети

Всеки трябва да си изготвя бюджет и да се придържа към него, но, за съжаление, има много хора, които не го правят. Тъй като не могат да видят дали харчат повече, отколкото заработват, това често води до финансови проблеми. Ако и вашият случай е такъв, трябва да започнете да ограничавате ненуждните разходи и да разговарят с финансов консултант.

6. Не планирате напред

"Според моето проучване 95% от бедните хора не спестяват, а повечето от тях трупат задължения, за да финансират начина си на живот. Впоследствие те не разполагат с пари, нито за пенсиия, нито за образованието на децата си или пък за възможностите, които им се отварят," пише Том Корли в своята книга. "

Точно както Корли казва, "Ако не спестявате и харчите повече отколкото печелите, това създава една дългосрочна бедност, от която няма надежда за излизане."

7. Не обръщате внимание на малките разходи

Може да мислите, че ако всеки ден харчите пари за кафе, това няма да рефлектира върху портфейла ви. Същото важи и за месечната карта за фитнес, която рядко използвате. Въпреки факта, че мащабно погледнато това са малки разходи, те се натрупват бързо.

По тази причина бюджетът може да бъде особено полезен. Той ви помага да управлявате тези малки разходи, така че да можете да се фокусирате върху важните неща. Не забравяйте да поддържате само абонаментите, които всъщност използвате.

8. Излизате с неправилните хора

Заменете токсичните и негативно настроени хора в живота си с такива, които са оптимисти, мотивиращи и ви подкрепят. "В живота ще имате успехи единствено, ако се обграждате с подходящите хора," казва Корли.

9. Отлагане

Едно нещо е да кажете, че искате да сте милионер, а друго да започнете да работите в тази посока. Ако искате да излезете от финансовата стагнация, тогава трябва да предприемете действия възможно най-скоро. Ако използвате услугите на финансов специалист, за да коригирате бюджета си, това би било страхотна стъпка в посока действие, вместо просто да мислите.

10. Злоупотребявате с алкохола и залагате

"Няма такова нещо като бързо забогатяване "; “Финансовият успех изисква време и инициатива, както и неуморни усилия”; "Хората, които играят хазарт, са заблудени, че има кратък път до успеха," пише Корли.

Вместо това, милионерите "свикват да преследват своите мечти и цели."

От друга страна прекомерната употреба на алкохол в пречи да забогатеете, защото уврежда паметта ви, способността да мислите ясно и здравето ви. Това не означава, че не можете да пиете по питие от време на време. Не превръщайте консумацията на алкохол в навик обаче.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Ggg
# 0
05:12 | 29 December 2021
Дрън-дрън, според вас мисионерите дабе нямат време да живеят а защо им са милионите да ги трупат?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg