4 начина, по които можете да унищожите доверието към вас на работното място

2707
4 начина, по които можете да унищожите доверието към вас на работното място

© Pixabay.com

Начинът, по който работим, се променя, но това не е единственото променящо се нещо на работното място –доверието на колегите ви към вас може също да се променя и това може да се случи по-бързо, отколкото си мислите, пише Entrepreneur.

Ако правите забележки на висок глас, обиждате хората или си измисляте различни неща, довериeто на колегите ви към вас може да се изпари.

Няма значение дали правите всичко това в Microsoft Teams или в стаята за почивки в офиса.

За да помислите дали думите, които казвате, и нагласите, които излъчвате на работа, карат хората да поставят под съмнение вашите способности, вижте списък с най-бързите и ефективни начини да унищожите доверието към вас.


Хвалите се постоянно с успехите си

Забелязали ли сте, че хората, които имат навика да се хвалят сами, имат проблем с имиджа? И не говорим за добрия външен вид. Те изглежда разкриват своите комплекси – вижте ме, аз съм страхотен/страхотна!

Проблемът е, че ние знаем, че този човек не е страхотен, защото хората, които наистина са успели, не се хвалят с това. В крайна сметка, започваме да си мислим, че този човек има някакви недостатъци и той или тя губи доверието на другите. Поставяме под въпрос успеха им, защото говорят прекалено много за него.

За щастие, за това има бърз лек. Ако спрем да говорим постоянно за успехите си, но въпреки това имаме сериозни постижения, те винаги говорят сами за себе си.

Злословите по отношение на другите

Когато говорим за другите, ние смятаме, че ги наскърбяваме и ги бутаме надолу по стълбата на успеха там, където им е мястото.

Вярното обаче е обратното. В крайна сметка, вашите колеги ще започнат да осъзнават, че лошите ви приказки са признак, че не можете да контролирате това, което казвате.

За съжаление, този метод за унищожаване на доверието е широко разпространен и хората често не го осъзнават. Лошите приказки по адрес на някой друг унищожават доверието, защото колегите ви ще се чудят какви ли други негативни забележки отправяте, най-вече по техен адрес.

Как да се справите с лошото настроение в понеделник?Няколко ефикасни решения и съвет да погледнете на първия работен ден по различен начин

Боравите бързо и некоректно с фактите

Политиците често разполагат със свои собствени факти. Може би се изкушавате да направите същото, измисляйки си полуистини, които имат за цел да ви представят в по-добра светлина или да се измъкнете от някаква ситуация. Може би успешните продажби, за които се хвалите, не са толкова големи, или пък маркетинговата компания, която сте ръководили, не постига желаните резултати.

Лесно е човек да „напомпа“ егото си и да се преструва, че знае за какво става въпрос. За съжаление е лесно фактите, които излагаме, да бъдат проверени, защото числата не лъжат, а повечето от колегите също. В крайна сметка, хората разбират, че не говорим истината и губим доверието им.

Оскърбявате хората безкрайно

Сприхав шеф се мисли за “голямата работа” и омаловажава другите, като чести ги мъмри пред останалите колеги. Супер умният специалист по технологиите използва педантичен тон, което ни дразни.

Причината, поради която наскърбяването на други хора води да загубата на доверие в офиса, е свързана със собственото ни превъзходство. В крайна сметка, наскърбяването ни превръща в типа човек, който наскърбява. Всички ние се страхуваме малко от тези служители и гледаме да ги избягваме.

Най-вече губите доверието на другите, защото хората не ви уважават заради това, което говорите. Те също вземат под внимание начина, по който говорите. Добавете доза смирение и учтивост и доверието у вас ще стигне до небето.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg