5 кариерни цели, които трябва да сте постигнали до 30 г.

3677
5 кариерни цели, които трябва да сте постигнали до 30 г.

© pixabay.com

Нормално е за хората да обръщат поглед назад към постиженията от последните години. Това е начин да се покаже уважение към извървения път. Ако наближавате 30-те години или вече сте ги навършили, вероятно се замисляте за това какво сте постигнали и дали е достатъчно.

Място за тревога няма – вероятно се справяте по-добре, отколкото мсилите. Извън стремежите ви в чисто финансов план, предлагаме ви списък от няколко кариерни цели, които е желателно да сте реализирали до 30-ата си година.

1/ Усвоили сте нови умения

Развиването на ключови умения и усъвършенстването им до съвсем друго равнище е страхотно. От това ще имате полза занапред. Ключът към успеха от тук нататък е да излезете от зоната на комфорта и да продължите да се развивате.

2/ Помогнали сте на новак да навлезе в професията

Когато позицията ви позволява да поемете отговорност върху нови служители, това означава, че имате доверието на компанията да предадете знанията си на други хора. Имате капацитета и сте овладели напълно своите професионални задачи.

3/ Били сте ментор

Някои хора се страхуват да споделят своите знания с колегите или подчинени. Те вярват, че като са единственият способен човек да се справи със задачите, това ги прави незаменими. Те искат да бъдат необходими на своето работно място.

Истинският успех е не да се усъвършенствате в делата си, а да сложите нещата в ред и да се мултиприцирате. Един способен човек е отличен служител, но ако той е готов да учи другите и изисква същото качество на работа, резултатите най-малкото се удвояват.

Най-успелите деца имат родители, които правят тези девет нещаМного неща са изписани за качествата на възрастните, които постигат сериозни успехи в живота и за това какво ги различава от останалите. Ако обаче сте родител, по-важният въпрос може би е:

4/ Научили сте се как да бъдете иновативни

След години на трупане на опит в избраното от вас професионално поле, със сигурност сте имали допир с нови перспективи и сте ги използвали, за да добавите стойност на работата си. Може да става дума за процес на подобряване или за съвсем нова идея, от която екипът е извлякъл само ползи. Не е задължително да става дума за иновации, които променят коренно начина на работа.

5/ Получили сте признание

Не всеки човек е призван да бъде лидер или да бъде на мениджърска позиция до 30-ата си година. Ако все пак сте били на такава, тогава сте представителна извадка от съвсем малка част от служителите, които са успели да се издигнат бързо по кариерната стълбица.

Признанието за вашите умения и знания е съвсем друг въпрос. То означава, че сте направили нещо, което е значимо.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg