7 качества на неповторимия шеф

2690
7 качества на неповторимия шеф

© pixabay.com

Някои началници се помнят с добро, за разлика от други. Това казва Травис Бредбъри, автор на книгата „Емоционалният интелект 2.0“ и основател на платформата TalentSmart. Той споделя кои според него са най-открояващите качества на запомнящите се шефове.

1/ Те са влюбени в работата си
Когато на шефа му е все едно, защо служителите да се вълнуват? Незабравимите шефове са увлечени от бизнеса си. Те вярват в него, стремят се да го развиват и да извличат удоволствие от целия процес.

2/ Те са откровени
Незабравимите шефове през цялото време остават себе си. Те не лъжат, не прикриват своите грешки и не дават лъжливи обещания. Не се налага служителите им да влагат енергия, за да разгадават техните мотиви.

3/ Те предвиждат какво ще стане
Добрите шефове умеят да предугаждат какво ще се случи. Те имат навика да обучават своите служители и да ги предпазват от проблеми. Разчистват хаоса, който служителите, понякога създават.

4/ Те са проницателни
Запомнящите се шефове играят шах, а не табла. Помислете каква е разликата. При таблата всички фигури са еднакви - това е лош модел на лидерство. В шаха всяка фигура има своя уникална роля, способности и ограничения.

5/ Те са като пристанище по време на бура
Незабравимите шефове не губят спокойствието си в моменти на криза. Под напрежение те действат умело и решително.

9 постъпки на шефовете, заради които добрите служители напускатХората не напускат работата си - те напускат мениджъра си

6/ Те са хора
Добрите ръководители са хора, които не се боят да се докажат. Те са привлекателни. С лекота може да се съпоставяте с тях. Разбират, че хората имат емоции и не се боят да показват своите. Първо гледат на подчинените като на хора, а след това – като на служители.


7/ Те са скромни
Запомнящите се шефове не жадуват признание. Работата им е да направляват. Те се стремят служителите да чувстват удовлетворение от постигането на поставените цели.
 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас