7 качества на неповторимия шеф

2422
7 качества на неповторимия шеф

© pixabay.com

Някои началници се помнят с добро, за разлика от други. Това казва Травис Бредбъри, автор на книгата „Емоционалният интелект 2.0“ и основател на платформата TalentSmart. Той споделя кои според него са най-открояващите качества на запомнящите се шефове.

1/ Те са влюбени в работата си
Когато на шефа му е все едно, защо служителите да се вълнуват? Незабравимите шефове са увлечени от бизнеса си. Те вярват в него, стремят се да го развиват и да извличат удоволствие от целия процес.

2/ Те са откровени
Незабравимите шефове през цялото време остават себе си. Те не лъжат, не прикриват своите грешки и не дават лъжливи обещания. Не се налага служителите им да влагат енергия, за да разгадават техните мотиви.

3/ Те предвиждат какво ще стане
Добрите шефове умеят да предугаждат какво ще се случи. Те имат навика да обучават своите служители и да ги предпазват от проблеми. Разчистват хаоса, който служителите, понякога създават.

4/ Те са проницателни
Запомнящите се шефове играят шах, а не табла. Помислете каква е разликата. При таблата всички фигури са еднакви - това е лош модел на лидерство. В шаха всяка фигура има своя уникална роля, способности и ограничения.

5/ Те са като пристанище по време на бура
Незабравимите шефове не губят спокойствието си в моменти на криза. Под напрежение те действат умело и решително.

9 постъпки на шефовете, заради които добрите служители напускатХората не напускат работата си - те напускат мениджъра си

6/ Те са хора
Добрите ръководители са хора, които не се боят да се докажат. Те са привлекателни. С лекота може да се съпоставяте с тях. Разбират, че хората имат емоции и не се боят да показват своите. Първо гледат на подчинените като на хора, а след това – като на служители.


7/ Те са скромни
Запомнящите се шефове не жадуват признание. Работата им е да направляват. Те се стремят служителите да чувстват удовлетворение от постигането на поставените цели.
 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg