7 ключови промени в начина на мислене

5064
7 ключови промени в начина на мислене

© pixabay.com

Когато решите да прегърнете сериозната промяна в живота си, това може да ви изглежда плашещ ход в самото начало.

Единственият начин да успеете да се справите с тази стъпка е като я осъвършенствате. Промяната е необходима, за да тласнете живота си към по-добро.

Може да започнете с тези промени в начина на мислене:

1. Отделете време, за да дефинирате своята визия за живота и своите страсти


Няма визия без виждане. Затова излезте от комфортната си зона. Преживявайте, чувствайте и опитвайте това, което ви вълнува.

Излезте и открийте себе си, определете какво подкрепяте и какво отричате. След това се запитайте какво искате от живота и защо то е важно за вас. Открийте какво ви разпалва. Вашата визия и вашите желания трябва да бъдат ясни и брутално искрени.

2. Бъдете абсолютно наясно какво точно искате

Хората обикновено нямат ясна представа – те се задоволяват с мъглата, когато става дума за това какво искат. Спрете тази практика и преустановете състезанието от ден в ден.

Водете си бележки, изберете тихо място и си дайте време. Напишете какво конкретно искате да постигнете и как ще разберете, че сте го постигнали. Започнете, като опишете мечтите си детайлно.

3. Постоянно стимулирайте своята мотивация

Често знаем конкретно какво искаме, но след като си казваме – хайде, направи го, минава време и започваме да губим своята мотивация. Тогава забавяме ход и се пускаме по инерцията. Понякога трябва да надвиете самите себе си, за да извадите най-доброто, на което сте способни.

Кой ще бъда повлиян от моята мечта? Кой има полза от нея?

Помислете за хората, които обичате. Как те ще бъдат повлияни година, след като мечтата ви бъде изпълнена? Ами след 2 години? Ще ставете по-силни, а ползите няма да бъдат само за вас. Фокусирайте се върху визията си за нещата и усетете енергията. Завръщайте се към нея всеки път, когато губите мотивация.

4. Направете план за осъществяване на мечтата и отбележете старта му

Как ще постигнете желаното? Кои са всички умения, които ви трябват за целта? Какво ново трябва да научите? Един от най-лесните начини да създадете план на приключението си е като вземете пример от действията на хора, които вече са успели.

5. Работете върху вярванията си

Те са „екстериорни“ – казваме ги на глас. Те са и „интериорни“ – когато ги крием дълбоко в сърцата си. Опитайте се да извадите наяве именно тези, котио пазите само за себе си. Това ще ви стимулира, ще ви зареди с енергия и вяра, че можете да постигнете желаното.

Добрата новина е, че вярванията могат да бъдат описани и по този начин да ни настройват положително към мечтаната посока: медитирайте, ежедневно ги повтаряйте, описвайте ги отново и отново, визуализирайте ги. Използвайте това, което работи при вас.

6. Прегърнете дисциплината

Ако искате да усъвършенствате нещо, трябва да работите върху него постоянно и дисциплинирано. Това включва следване на ежедневни навици с постоянство до постигане на целта и да бъдете наясно кои са дразнителите, които може да ви отклонят от пътя.

От какво се страхуват различните зодииЗодиакалният ви знак определя нашия характер, кариерни цели, приятели и... страхове

7. Решете всеки ден да правите по 3 малки стъпки към осъществяването на мечтата

Когато редовно правите малки стъпки по пътя към целта, семената на плода ви се развиват непрекъснато. Започвате да усещате прогреса и това ви стимулира да продължавате все така.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg