7 неща, които никога няма да чуете от устата на успял човек

9794
7 неща, които никога няма да чуете от устата на успял човек

© Pixabay

Ако имате въможност да прекарвате време около наистина успели хора, може да забележите, че има някои неща, които те просто отказват да произнасят.

Те не си губят времето в размишления върху негативни мисли или в измислянето на извинения. Те знаят, че самоограничаващите убеждения им пречат да успяват и че извиненията са просто някакви истории, които не разрешават проблемите по един смислен начин.

Решението да избягват тези фалшиви убеждения е дълбоко заложено в страхотните предприемачи. То им помага да вървят напред и да успяват, пише Inc.

Ето седем неща, които никога няма да чуете от един страхотен предприемач:

1. Не мога да го направя

Понякога усещаме, че ни липсват познанията, уменията или ресурсите, от които имаме нужда, за да успеем. Макар че е изкушаващо да се поддадем на това усещане, най-добрите основатели на компании го отхвърлят.

Те слагат настрани неувереността и се концентрират върху това, което искат да създадат.

Превърнете вярата в мускул и започнете да казвате "Аз мога," дори и ако чувствате, че не можете. С времето ще се научите да вярвате, че можете да направите всичко, което решите.

Ако имате нужда от доказателство, направете си списък с всички неща, които сте усвоили от детството си досега. Със сигурност животът ви е изпълнен с доказателства, че можете да преодолеете всяко предизвикателство.

2. Не знам как

Всичко, което някога сте правили, е трябвало да бъде научено, в това число ходенето, шофирането, стартирането на собствен бизнес. Ученето е процес, който продължава през целия живот. Никой предприемач не разполага с всички отговори от самото начало.

Вместо да казвате "Не знам как," казвайте "Намери начин как." Животът е един постоянно продължаващ процес, в който намираме начини как да вършим нещата.

3. Не разполагам с достатъчно време

Успелите предприемачи не разполагат с време, те намират време, особено за неща, които са наистина важни. Заменете фразата "Не разполагам с време" с "Трябва да намеря време."

4. Не разполагам с време да уча

Най-успелите хора в света имат нагласата, че постоянно трябва да израстват. Те копнеят за знания и това е пряко свързано с успеха.

Липсата на време не е извинение да не научавате нови неща. Абонирайте се за подкаст услуги или слушайте аудиокниги, докато се придвижвате до и от работа, обядвате или пътувате.

Как бивш военен създаде лайфстайл марка за 100 млн. долараДаниел Аларик не изглежда като типичният моден предприемач.

5. Ако разполагах с повече финансиране и аз щях да съм успял

Успелите предпримачи не позволяват на финансирането да определя успеха им. Вместо това те планират напред така, че да разполагат с финансиране за растеж и изпълнение на плановете им.

Ако не им достигат капитали, те мислят креативно за това как да постигнат същите резултати с по-малко пари или пък работят за постигането на цели, които ще им осигурят допълнително финансиране.

6. Конкурентите ни са глупави

Слабите предприемачи често подценяват способностите на техните конкуренти, докато успелите създатели на компании уважават конкуренцията.

В крайна сметка, ако конкурентите ви са достатъчно умни, за да забележат същата възможност и да предоставят конкурентно решение на пазара, тогава вероятно са умни колкото вас.

7. Културата е надценена

Фирмената култура е кръвта на вашия бизнес и може да определя до голяма степен успеха. Фирмената култура подкрепя мисията на компанията и осигурява среда, която извежда служителите до върхови постижения.

Страхотните компании обикновено имат страхотна фирмена култура. Ако искате доказателство, можете да погледна компании, като Airbnb, Indiegogo и REI.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg