7 техники за визуализация, с които да постигнете спокойствие

9926
7 техники за визуализация, с които да постигнете спокойствие

© Pixabay

Независимо дали работите повече от една работа или пък се грижите за малки деца, всичките усилия, които се изисква да полагате, често може да ви  причиняват безпокойство.

Вместо да позволявате на тези нерви да ви надделеят, е важно да намерите начин да ги контролирате. Един полезен начин в това отношение е посредством визуализацията.

Важно е да знаете, че имате способността да контролирате разума и емоциите си. С помощта на някои техники за визуализация, не само ще можете да правите това, но най-вероятно ще усетите и подобряване на цялостното ви представяне на работа.

Не сте сигурни откъде да започнете? Ето няколко примера, подбрани от Entrepreneur.com:

Ако сте имали дълъг и тежък ден на работа и всичко, което искате да направите, е да си легнете, но разумът ви не спира да работи, след като вече сте в леглото, си представете група хора, които говорят на висок глас под отворен прозорец.

Вместо да им крещите, си представете, че затваряте прозореца. Това е начин да ги заглушите, което всъщност заглушава препускащите в главата ви мисли.


Друг сценарий може да бъде, когато направите грешка в работата и започнете да се укорявате прекалено много за това. Справете се с тези нежелани мисли с техниката на “знака Стоп”, при която буквално си представяте голям червен знак стоп на празна улица в ден с хубаво време и си повтаряте “Спри.”

Тези трикове може да ви изглеждат елементарни, но намаляването на стреса и успокояването на разума е по-лесно, отколкото си мислите. Вижте още няколко такива техники:

1. Техниката на двойния прозорец

Имали сте дълъг ден на работа и просто искате да легнете и да заспите. Щом затворите очи обаче, напрегнатите мисли започват да препускат една след друга.

Независимо дали сте претоварени на работа или се притеснявате за бъдещето, понякога - след като положите глава на възглавницата, тези мисли просто не спират.

Използвайте тази техника, когато тревожните мисли не ви позволяват да заспите:

Стъпка 1: Представете си група хора, които си говорят на висок глас под отворения ви прозорец, но не им крещете.

Стъпка 2: Имате прозорец с две крила, така че спокойно го затворете.

Стъпка 3: Дразнещите приказки са заглушени и можете спокойно да заспите.

2. Техника на знака Стоп

Случва се на всички. Нещо не минава по план и веднага започвате да мислите за възможно най-лошия сценарий или започвате да се укорявате. Този тип мисли може да навредят на живота ви и да станат основен източник на безпокойство.

Тази простичка визуализация обаче ще ви помогне да ги спрете. Използвайте я, когато не можете да прогоните някаква нежелана мисъл.

Стъпка 1: Представете си голям червен знак Стоп на празна улица с ясно синьо небе над нея.

Стъпка 2: Концентрирайте се върху знака Стоп и си повтаряйте думата „Спри“.

Стъпка 3: Нежеланите мисли вече няма да нахлуват в съзнанието ви, безпокойството ви ще намалее и ще можете да продължите с деня си.

3. Техниката на спокойния плаж

Имате сложен колан. Вратите са затворени и вече няма излизане от самолета. Започвате ли веднага да мислите за това какво би могло да се обърка?

Тази техника би трябвало да ви помогне да се успокоите и да се подготвите за почивка. Използвайте я, когато изпитвате безпокойство при излитане със самолет.

Стъпка 1: Представете си, че лежите на плаж с идеален пясък и слушате вълните, а над вас е синьото небе.

Стъпка 2: Представете си как тялото ви потъва в шезлонга и чувствате топлотата на пясъка под краката ви.

Стъпка 3: Освободете се от всякакво напрежение, отпуснете очите си и продължете да дишате в унисон с морските вълни.

Пет ежедневни навика, които убиват интелекта виВече сте положили много усилия, за да повишите интелекта си и това е нещо, което не бихте искали да губите

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg