7 успели хора споделят най-лошите съвети, които са получавали

16274
7 успели хора споделят най-лошите съвети, които са получавали

Предприемачите постоянно получават съвети, които не са искали, от хора, който “са минали по този път.”

Понякога обаче за собствениците на новосъздадени компании е трудно да дешифрират, кои от мъдростите са от полза и кои всъщност им вредят.

Като нов предприемач човек без съмнение ще взима грешни решения, когато стартира собствен бизнес, но е по-добре грешките да си негови, отколкото да следва лоши съвети, пише Business Insider.


Вижте някои от най-лошите съвети, които са получавали няколко успели предприемачи като Уорън Бъфет и Марк Кюбан.

Уорън Бъфет: "Не започвай да търгуваш с ценни книжа."

Бащата на Бъфет и неговият ментор Бенджамин Греъм му казват, когато е на 21 г., че не трябва да се занимава с търговия с ценни книжа. Защо? Защото времето не е подходящо, споделя Бъфет. "Може би това бе техният начин да ми кажат учтиво, че преди да започна да продавам акции, трябва да съзрея малко, или в противен случай нямаше да имам успехи."

Какво всички днес знаят обаче Бъфет пренебрегва тези съвети и впоследствие става един от най-успелите инвеститори с лично състояние оценявано на над 67 млрд. долара.

Барбара Коркоран: "Не можеш да се справиш сама."

Обида от бившо гадже и бизнес партньор се оказва едновременно най-лошият и най-добрият съвет, който Барбара Коркоран е получавала. “Най-добрият съвет бе най-лошият съвет. Той бе от мето гадже и партньор в първата ми компания The Corcoran-Simone Company. Той ми каза, че никога няма да успея без него."

“Благодаря на Господ, че ме обиди така, защото нямаше да създам такава голяма компания без тази обида. Това ме караше да опитвам всичко, защото не можех да му доставя удоволствието да види как се провалям.”

Вижте още: Как да забогатеете – и други съвети от Уорън Бъфет

Марк Кюбан: "Следвай увлеченията си."

На въпрос за най-лошия съвет, който някога е получавал Марк Кюбан отговаря "Следвай увлеченията си. Аз обаче мисля, че трябва да следваш усилията, които полагаш."

Понякога е трудно, или невъзможно, да намериш кариера, която съвпада с твоите увлечения. Ако това, което те влече не ти помага да си изкарваш прехраната, трябва да намериш нещо друго, в което си добър, да се тръдиш здраво и да поемеш по нов път.

Малкълм Гладуел: "Това вече е правено."

Технически, погледнато той не е предприемач, а успешен автор, но Малкъм Гладуел е считан за един от най-добрите автори по темата за предприемачеството в света.

Когато започва кариерата си Гладуел споделял идеи със своя позната.“КОгато предлагах някаква идея, тя казваше ‘Това вече е правено.’” Това е най-лошият съвет, който Гладуел споделя, че е получавал.

“Всеки ден по една и съща тема се пиша по 100 статии," казва той. "Светът с радост може да приеме още един подход ... Всичко е в изпълнението.”

Даниел ЛаПорт: "Не прави по няколко големи неща наведнъж."

ЛаПорт, която е автор, изнася мотивационни речи и е предприемач, е брутално откровена за лошите съвети, които е получавала през годините. В пост в своя блог тя изрежда най-лошите съвети, които е получавал, между който е и “Не прави по няколко големи неща наведнъж.”

Тя пише, “Когато става въпрос за управление на времето, съм голям почитател на концентрацията ... По отношение на цялостното развитие и креативността, това да правя само по едно нещо, никога не е имало успех при мен.”

Според нея човек трябва да работи по проекти, които подхранват различни части от мозъка, за да може огънят на креативността да не загасва.

Рамит Сетхи: "Най-важното нещо, от което имаш нужда при търсенето на работа са визитките."

Предприемачът в сферата на личните финансови консултации и предприемач, Рамит Сетхи, всъщност имя цял пост в блога си, посветен на най-лошите кариерни съвети, на които е попадал.

Сетхи саркастично обяснява, че независимо дали започваш собствен бизнес или търсиш работа някъде, твоята мрежа от контакти и професионалните ти умения са най-ценните ти инструменти. Неща като визитки няма да навредят или да увеличат шансовете ти за успех.

Вижте още: Какво 8 успели хора биха искали да са знаели на 20 години

Пенелъпи Трънк: "Прави, това което обичаш."

Много експерти казват, че ако правиш това, което обичаш, парите сами ще последват, но предприемачът Пенелъпи Трънк не е съгласна. “Нелепо е, да имаме необходимост да ни се плаща за да работим това, което обичаме, тъй като така или иначе го прави...Никой от нас не обича да прави само едно нещо.”

Ако очаквате да печелите пари, правейки нещо, което обичате, може да чакате доста дълго или завинаги. Не обръщайте внимание на натиска да си намерите кариера, която ви пасва идеално. Ето какво пише Тръст: “Не правете това, което обичате; правете това, което сте.” Работа базирана на силните ви качества, а не на това, което обичате, може да ви осигури успешна кариера.
 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

victoria alberto
# 0
17:09 | 26 September 2016
Здравейте, моето име е Виктория Алберто, жертва на измама в ръцете на фалшиви кредитори. аз са загубили около 45000.00 евро, защото имах нужда от голям капитал на 200,000.00.euro аз почти умря, аз не са имали къде да отиде. моят бизнес е бил разрушен, а в процеса аз загубих сина ми. Аз не можех да понасям това да се случи отново. Март 2016, срещнах един приятел, който ме запозна с добра майка, г-жа Оливия Daniel, че в крайна сметка ми помогна да си осигури заем в една компания. добра майка аз искам да използвам тази възможност, за да ви благодаря, и нека Бог да продължи да ви благослови. аз също искал да използвам тази възможност, за да съвети колега български, че има много измамници там, така че ако имате нужда от заем, и искат да си осигури заем бързо, само да се регистрирате чрез г-жа Оливия Daniel чрез имейл: (oliviadaniel93@gmail.com ). можете да се свържете с мен чрез този имейл: (victoriaalberto78@gmail.com). ако имате някакви съмнения. моля тя е единственият човек, надеждна и достоверна. Благодаря.
Val
# 1
00:07 | 30 July 2015
BRAVO! BLAGODARIA!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg