Бивш парламентьор: Имате нужда от тези 4 думи при преговори

4566
Бивш парламентьор: Имате нужда от тези 4 думи при преговори

Ричард Мълендър знае как да получава своето.

Той е работил 30 години в британската полиция, след което прекарва пет години като преговарящ в ситуации със заложници, работейки в Афганистан и Близкия изток.

Той разполага с умението да убеди някой да не скача от мост или пък въоръжен похитител да не убива човека, когото държи като заложник.

Сега той има собствена компания, с която обучава други компании за силата на изслушването.

Тази седмица, по време на събитието Advertising Week Europe в Лондон, Мълендър изнесе бърза курс за "изслушване на живот и смърт" и разкри четирите най-важни думи, които трябва да използвате, ако искате да преговаряте с някого.

Тези думи са: "Аз имам усещането, че..."

Мълендър обяснява, че най-добрите адвокати в Лондонския централен криминален съд не са тези, които задават безброй въпроси, а тези, които не го правят.

"Не променяйте разговора. Това е най-глупавото нещо, което можете да направите. Тайната е в несвързания говор. Точно от несвързания говор се интересувам аз," казва Мълендър.

Понякога по време на разговор хората задават въпроси, за да да прекратят несвързания говор на отсрещната страна. Щом обаче хората започнат да задават въпроси, те променят темата на разговора, а не се опитват да интерпретират как говорещият се чувства. Точно когато хората изказват мнения, започваш да ги обработваш, казва Мълендър.

Така че вместо да зададете директен въпрос, като: "Защо правите това?", когато се опитвате да интерпретирате какво казва някой, трябва просто да кажете: "Аз имам усещането, че... "

Казвайки нещо, като "Аз имам усещането, че нещо, което съм казал, ви е разстроило" или "Оставам с впечатлението, че това е проблемът," ви позволява да интерпретирате истинската емоция на човека срещу вас, без да го обиждате, казва Мълендър.

"Това ви позволява да отгатвате това, което мислите, че другият има предвид. Ако познаете, той или тя ще обясни по-подробно. Ако пък сгрешите, ще ви поправи и ще обясни по-подробно."

Вижте още: Съвети от бивши тайни агенти как да разпознавате дали ви лъжат

Кой е най-добрият начин да седите по време на среща

Мълендър твърди, че не отдава толкова много значение на езика на тялото по време на среща, но според него има "позиция на изслушване", която "автоматично прави така, че да слушате по-добре."

Когато сте седнали, се наклонете напред, като между вас и човека, когото слушате, трябва да остане разстояние. Дръжте ръцете разделение една от друга с отворени длани, казва Мълендър.

"В момента, в който направите това, тялото казва на мозъка: 'Събуди си, помириши кафето,'" добавя Мълендър.

Начинът, по които седите, е от съществено значение, когато преговаряте с някого. Никога не трябва да седите право срещу въпросния човек, според Мълендър.

Вместо да се гледате директно в очите, което може да е доста плашещо и напрегащо, хората, които участват в една среща, трябва да поставят столовете си под лек ъгъл, за да дадат възможност на другата страна да може да погледне настрани, ако има нужда.

Да се поглежда периодично настрани е важно, но определено не е добре да го правите през цялата среща, според Мълендър. По време на срещи хората често си водят записки, но ако говорещият погледне и види, че този, който си води записки, не поддържа зрителен контакт, говорещият замлъква.

Според Мълендър воденето на записки трябва да става на всеки пет минути и тази практика трябва да е договорена в началото на срещата: говорете в продължение на пет минути, обобщете основните неща и си ги запишете.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

laura
# 0
05:05 | 14 May 2017
Здравейте, името ми е Лаура Уудс, минавах през статия и разбрах за човек, наречен доктор Акабио. Аз съм страдал от раздяла въпроси с различни момчета. Трябваше да се свържа с магьосника. Стив беше на път да ме остави за друга жена. Но останах позитивен и вярвах, че мога да го върна и да го накарам да остане. И ето, д-р Акбабио ми помогна. Стив и аз сме заедно. Д-р Акбабио е такъв хубав човек, той също ми помогна с моите здравословни проблеми. Благодарение на него и благодарение на Бога за подарения му дар. Ако имате някакви проблеми, свържете се с него на този имейл адрес: drakpabioosulalaspells@gmail.com Можете да се свържете с д-р Akpabio за следното: (1) Ако искате вашия бивш обратно. {2} Ако търсите работа. (3) Искате да бъдете повишени в офиса си. (4) Искате жени / мъже да тичат след теб. (5) Ако искате дете. (6) Искаш да бъдеш богат. (7) искате да получите Магията магии. (8) Премахване на болестта от тялото си магии. (9) Бизнес заклинание. (10) Номерата, спечелени от лотарията;; (11) Върни обратно загубената любов и много други. Можете да се свържете с него чрез електронната му поща: drakpabioosulalaspells@gmail.com или какво му се обади: +234 906 167 0869
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...