Четирите навика, които гонят щастието

5069
Четирите навика, които гонят щастието

© pixabay.com

Лоли Даскал - бизнес треньор, теоретик и практик по въпроси, като лидерство и ораторство, а също така и автор на многобройни статии и книги, назова четирите навика, които пречат на човека да бъде щастлив и уверен в себе си.

По думите й, позитивното мислене не е достатъчно, за да бъдем щастливи.

Тя отбелязва, че е необходимо да се избавим от няколко ежедневни навика, които са основни врагове на щастието и успеха, пише My Domaine.

Първият негативен навик е игнорирането на отговорностите

„Ако игнорирате своите задължения, които са свързани с отговорностите ви, вие нанасяте непоправима щета върху своето щастие. Необходимо е да решавате проблемите в живота си и да носите отговорност за своите постъпки и действия – това е форма на самопомощ, от която никога не бива да се отклонявате“, казва Даскал.

Сред негативните навици, които ни отдалечават от щастието, са и постоянните оплаквания.

„Ако често се жалвате от живота, вие се фокусирате върху негативните аспекти. По този начин се подчинявате на негативизма. Вместо това акцентирайте вниманието си върху положителните моменти и помнете, че имате силата да влияете на ситуацията и можете да промените всичко, което не ви харесва“, обяснява Даскал.Неувереността в себе си експертът също причислява към основните врагове на щастието

„Неувереността в себе си е сериозно препятствие за успешния и щастлив живот. Тя провокира безпокойство, страх и ви пречи да изпълнявате своите задължения, използвайки всичките си възможности. Опитайте се да възвърнете своята увереност в себе си и се преборете със страха с помощта на позитивно мислене и работа над себе си“, препоръчва Даскал.

Четвъртият навик, с който трябва да се сбогувате в името на щастието, са отчаяните опити да държите всичко под контрол. Те в пъти понижават шансовете на човека да бъде щастлив и успешен.

„Контролът е илюзия. Може да контролирате само себе си. Отпуснете ситуацията, дайте възможност на нещата в живота да се случват по естествен начин и ще се удивите колко по-щастливи ще станете“, казва Даскал.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...