Четирите навика, които гонят щастието

4868
Четирите навика, които гонят щастието

© pixabay.com

Лоли Даскал - бизнес треньор, теоретик и практик по въпроси, като лидерство и ораторство, а също така и автор на многобройни статии и книги, назова четирите навика, които пречат на човека да бъде щастлив и уверен в себе си.

По думите й, позитивното мислене не е достатъчно, за да бъдем щастливи.

Тя отбелязва, че е необходимо да се избавим от няколко ежедневни навика, които са основни врагове на щастието и успеха, пише My Domaine.

Първият негативен навик е игнорирането на отговорностите

„Ако игнорирате своите задължения, които са свързани с отговорностите ви, вие нанасяте непоправима щета върху своето щастие. Необходимо е да решавате проблемите в живота си и да носите отговорност за своите постъпки и действия – това е форма на самопомощ, от която никога не бива да се отклонявате“, казва Даскал.

Сред негативните навици, които ни отдалечават от щастието, са и постоянните оплаквания.

„Ако често се жалвате от живота, вие се фокусирате върху негативните аспекти. По този начин се подчинявате на негативизма. Вместо това акцентирайте вниманието си върху положителните моменти и помнете, че имате силата да влияете на ситуацията и можете да промените всичко, което не ви харесва“, обяснява Даскал.Неувереността в себе си експертът също причислява към основните врагове на щастието

„Неувереността в себе си е сериозно препятствие за успешния и щастлив живот. Тя провокира безпокойство, страх и ви пречи да изпълнявате своите задължения, използвайки всичките си възможности. Опитайте се да възвърнете своята увереност в себе си и се преборете със страха с помощта на позитивно мислене и работа над себе си“, препоръчва Даскал.

Четвъртият навик, с който трябва да се сбогувате в името на щастието, са отчаяните опити да държите всичко под контрол. Те в пъти понижават шансовете на човека да бъде щастлив и успешен.

„Контролът е илюзия. Може да контролирате само себе си. Отпуснете ситуацията, дайте възможност на нещата в живота да се случват по естествен начин и ще се удивите колко по-щастливи ще станете“, казва Даскал.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg