Когато лекарите казват на Мейсън Арнолд, че той и двете му малки деца трябва да спазват безглутенова диета поради здравословни причини, той решава да създаде вкусни и полезни алтернативи на любими ястия, за да не се стигне до прекаляване с твърде преработени продукти.

Не исках да не знаят какво са спагети и кюфтета, казва Арнолд, който впоследствие основава компанията Cece's Veggie Co.

Предприятието се занимава с производството на нудли и оризови алтернативи с пресни зеленчуци.

Като родител ти винаги искаш детето да яде повече зеленчуци, нали? – пита реторично Арнолд.

Донякъде успехът на предприемчивия мъж идва точно навреме. През 2015 г., когато стартира бизнеса си, започват да набират популярност храните без глутен.

Потребителите все по-активно и осъзнато подхождат към здравословните алтернативи.

Пазарът на тестени изделия без глутен в световен мащаб се очаква да достигне 1.28 млрд. долара през 2025 г. През 2017 г. този показател е 909.8 млн. долара, сочи доклад на анализаторска компания Allied Market Research.

22-годишен е основател на най-новия технологичен еднорогАлександър Уанг основава оценяваната на над 1 млрд. долара Scale на 19-годишна възраст

Диетичната мода помага на Арнолд да трансформира опита си в домашната кухня към бизнеса и днес той продава продуктите си в хиляди магазини из САЩ. През 2918 г. компанията му отчита печалба от 25 млн. долара.

За да създаде алтернативи на обичайни продукти, които досущ изглеждат като тях, Арнолд създава машина, която например прави суровите зеленчуци на спирали. Така в продуктовото портфолио на компанията може да откриете спагети от тиквички и нудли от сладки картофи.

Днес компанията разполага с около 200 служители и постоянно генерира нови продукти без глутен. Сред тях са нудли от червено цвекло и алтернативи на сиренето.

Тази година Арнолд очаква да отчете печалба между 35 и 40 млн. долара.