Девет начина да накарате хората да гледат на вас сериозно

12116
Девет начина да накарате хората да гледат на вас сериозно

Ако искате въобще да стигнете донякъде в бизнеса, трябва да направите така, че хората да гледат на вас сериозно.

Проучвания сочат, че човек може да влияе в положителна посока върху това как другите гледат на него с подходящото представяне, знания и умения за работа с хора, пише Entrepreneur.

1. Оставяйте хората да говорят за себе си.


Ето една тайна как да правите добро първо впечатление: позволявайте на хората да говорят за себе си.

Според проучване на Харвардския университет, когато човек говори за себе си, това стимулира същите части на мозъка, както когато прави секс или хапва вкусно ястие.

Когато хората говорят за своите преживявания, те стават взаимно по-уязвими, а когато станат взаимно по-уязвими, те сфомират социални връзки и инвестират взаимно в благосъстоянието на другия.

2. Обличайте се подобаващо.

"Външният вид е нашият първи филтър," казва американският автор Силвия Ан Хюлет. "Това се случва постоянно."

Проучване на Принстънския университет показва, че за регистрирането на първо впечатление са необходими около 100 милисекунди.

"Наистината добра новина е, че тук става въпрос за блясък, поддържане и цялостно присъствия," казва Хюлет. "Не става въпрос за точната форма на тялото ви, цвета на косата ви или това на кой дизайнер са дрехите ви."

Не трябва да носите сив костюм постоянно, според нея. Вместо това обръщайте внимание как най-добре облечените хора във вашата компания комбинират това, което носят, след това действайте подобно на тях.

Вижте още: 7 сутрешни ритуала, които ще променят живота ви

3. Усвоете ръкостискането.

Силното ръкостискане не е просто да стиснеш лапата на някого.

Тук става въпрос за присъствие.

Том Киарела от Esquire обяснява как се прави:

Независимо дали се случва на улицата или в коридора, насочвайте тялото си към хората, с които се срещате. Направете така, че ръкостискането да не е между другото — зрителен контакт, добър захват, лакътят трябва да клони към прав ъгъл.

Още: 20 признака, че успявате в живота, дори и да не го усещате

Не разтърсвайте енергично ръката на другия, освен ако той с действията си не търси точно това. След това пък разтърсвайте енергично. Усмихвайте си. Ако не можете да се усмихвате, няма как да имате приятно излъчване. Не сте някакъв сънен английски иконом. Вие сте си вие.

Ръкостискане като това показва, че отдавате уважение на човека, с когото разговаряте, а както науката вече е потвърдила, когато показвате уважение, получавате .

4. Стойте изправени.

Вашата поза оказва огромно влияние върху това как се чувствате, върху начина, по който се представяте и върху това как другите възприемат вашето присъствие.

Например, ако заемете стандартната изправена поза с разтворени рамене, това ще даде сигнал на хормонната ви система да отделя химикалите, които са необходими за това да изглеждате и се чувствате по-уверени.

5. Бъдете добре осведомени.

Компанията за игри Valve е известна с това, че обича да наема служители, които имат много сериозно познания в дадена сфера и в същото време интереси към най-различни други неща.

Този модел може да бъде пренесен в кариерата на всеки.

Ако сте в бизнеса, тогава "трябва да се осведомявате бързо за промените във вашата индустрия, за да можете да ги обсъждате интелигентно," казва авторът Роберта Матусон. Тя препоръчва човек да чете ежедневно бизнес новини, за да може да бъде осведомен.

Трябват ви общи познания за други неща, така че не изоставайте от последните новости в науката, технологиите и популярната култура.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg