Доходност за парите ни при трайно отрицателните банкови лихви?

3506
Доходност за парите ни при трайно отрицателните банкови лихви?

© Pixabay

Отрицателните лихви по банковите депозити са вече факт както за юридически, така и за физически лица.

И това се очертава като трайна тенденция в икономиката.

Каква е алтернативата за спестяванията ни? Къде да търсим доходност и как да управляваме разумно парите си чрез индивидуална инвестиционна сметка от ликвидни инструменти на глобалните финансови пазари.

Вижте повече в интервюто с Никола Янков, управляващ съдружник в Expat Capital – най-голямата независима компания за управление на активи в България.

„Когато говорим за алтернатива на депозитите, трябва да търсим ликвидност и в същото време инструмент, който да предлага положителна доходност. Такъв инструмент е индивидуалната инвестиционна сметка, активно управлявана от професионални асет мениджъри. Това е спестовен продукт. В развитите държави над 50% от парите на хората са инвестирани на капиталовите пазари чрез такива сметки.“

Това споделя Никола Янков, като добавя, че не е разумно инвеститорите да съсредоточават ликвидните си спестявания в една държава, особено в собствената си, където имат естествена концентрация на житейски и икономически рискове.

Инвестиционната сметка съдържа множество финансови инструменти на емитенти от цял свят, което спомага за добрата диверсификация и баланс между риск и доходност.

Експат Капитал, със своето лицензирано управляващо дружество Експат Асет Мениджмънт, е най-голямата независима компания у нас, която предлага подобен тип управление на спестяванията.

Това е и компанията с най-широка гама услуги и най-всеобхватен достъп до световните пазари и финансови инструменти от цял свят. Повече информация може да откриете тук

------------------------

Ако желаете да получите повече информация как разумно да управлявате личните си спестявания и семейното богатство и какви са алтернативите за спестяванията Ви, може да заявите своята индивидуална среща с екипа на Експат тук


ОПОВЕСТЯВАНЕ НА РИСКА
„Това видео има само информационна цел и никоя част от него не може да бъде тълкувана като оферта или покана за сделка за продажба или покупка на финансови инструменти и/или професионален съвет, свързан с инвестиционно решение. Взети са всички необходими мерки, за да се гарантира прецизността на съдържанието, но при никакви обстоятелства Експат Капитал АД и Експат Асет Мениджмънт ЕАД не носят отговорност за това съдържание и не поемат обезщетения към получателите или трети страни по отношение на прецизността, пълнотата и/или коректността на информация, включена във видеото.

Експат Асет Мениджмънт предоставя на всички заинтересовани възможността да се запознаят на български език с Общите условия на дружеството, както и актуалните проспекти, документи с ключова информация за инвеститорите и счетоводни отчети на фондовете, управлявани от дружеството, на сайта на дружеството www.expat.bg, в офиса на дружеството (гр. София, ул. Г. С. Раковски 96А) всеки работен ден от 9:00 до 18:00 часа, както и на всички гишета, на които се приемат поръчки за продажба и обратно изкупуване на дялове от фондовете.

Инвеститорите трябва да имат предвид, че прогнозите не са сигурен показател за бъдеща доходност. Миналите резултати не са гаранция за бъдещите резултати, а стойността на инвестициите може да се понижава или покачва, водейки като резултат до значителни загуби. Не се гарантират печалби и съществува риск от невъзможност да се възстанови пълният размер на вложените средства. Инвестициите в дялове на договорен фонд или чрез индивидуална инвестиционна сметка не са гарантирани от държавен гаранционен фонд или с друг вид гаранция.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg