Имате нужда от кариерен тласък?

3696
Имате нужда от кариерен тласък?

© pixabay.com

Има ли кариерен съвет, който бихте искали да ви е бил даден на по-ранен етап от живота ви?

Възможно е това да бъде една простичка истина: животът не е пай.

Паят е вкусен и се сервира с цел. Той обаче няма място в професионалния ви живот. Само защото някой си взима парче от пая, това не означава, че за вас остава по-малко от него. Ако животът е пай, това би означавало, че има ограничени възможности за растеж. Това не е вярно.


Тези няколко думи – животът не е пай, ще ви помогнат по няколко начина.

Ще започнете да имате по-силен и по-лоялен екип

Всеки служител има любим мениджър или пък шеф. Той дори може да не е негов, но познава такъв. Любимият мениджър/шеф е онзи, който те разбира. Сякаш знае от какво имаш нужда.

Иска ти се да е до теб още време, тъй като знаеш, че в края на деня той ще застане зад гърба ти. Този тип мениджъри разбират как да те мотивират и да развият уменията ти. В отговор на това ние се посвещаваме на работата и се опитваме да дадем най-доброто от себе си.

Шест тактики, които шефовете използват, за да ви манипулиратНе се връзвайте на тях

Ще докажете, че сте позитивен лидер с ум, фокусиран върху развитието на компанията

Когато умеете да вдъхновявате хората около себе си да продължават да търсят начини да се развиват, вие само печелите от това. Показвате, че успехът, който ще постигнат в бъдеще, ще бъде значим и оценен. Когато човек постигне нещо, той се чувства удовлетворен и зареден с желание да работи по-здраво.

Няма да забравите себе си

Не бива да спирате да се борите за себе си и това, което искате. Използвайте гласа си във всяка една възможност, която се появи пред вас. Вие сте интелигентни и смели. В края на деня, ако вие не се чувствате удовлетворени, няма как да предадете тази позитивна настройка на останалите.  

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg