Избягвайте тези 15 неща, за да не дразните шефа си

16521
Избягвайте тези 15 неща, за да не дразните шефа си

Независимо дали се надявате да прогресирате в работата, или просто да изграждате добри взаимоотношения, е важно да знаете как работи вашият шеф — какво цени, какво уважава и какво не може да понася.

Създайте добри отношения с шефа си и не го дразнете, като избягвате следните 15 неща, подбрани от PopSugar.com:

1. Не закъснявайте, появявайки се с кафе в ръка. Ако се появите в офиса с 20 минути закъснение и кафе в ръка, вероятно това няма да се приеме добре. Ако времето не ви достига, пропуснете посещението за кафе преди работа и се възползвайте от кафемашината в офиса.


2. Не се обличайте неподходящо. Вашият шеф не иска да се чувства като ваши родител, така че няма да е във възторг, ако редовно се налага да ви прави забележки за облеклото. Спазвайте професионален тон и се придържайте към по-консервативното облекло.

3. Не изтъквайте постоянно своите постижения. Да се потупвате сами по гърба е нормално от време на време, но ако изтъквате всяко своя малка победа, това със сигурност ще подразни както колегите, така и шефа ви. Спестете хвалбите за годишния преглед и винаги изтъквайте постиженията си с цел, като например когато се договаряте за заплатата си.

4. Не казвайте, че ще "опитате" вместо, че ще "направите." Когато ви помолят да довършите нещо, това означава, че се очаква да го довършите. Формулирайте отговорите си внимателно, тъй като дори и малките неща могат да имат голям ефект. Вместо да казвате, "Ще се опитам да стигна до това," кимнете с глава и уверете шефа си като кажете, "Няма проблеми, ще се заема с него, след като приключа с това."

Вижте още: Дрескодът в офиса. Какво все още не може да носите? 

5. Не задавайте лични въпроси. Шефът ви ще сподели лична информация за себе си, ако прецени, така че се въздържайте да питате за прекалено лични неща. Не забравяйте да спазвате професионални граници по време на разговор.

6. Не обсъждайте други служители. По-голяма част от информацията намира начини да стигне до различни места по различни канали, така че има голяма вероятност шефът ви да разбере за евентуални големи скандали от някой друг. Никой не обича клюкарката в офиса, а и ако издадете на шефа си тайните на някой друг, това ще говори повече за вас отколкото за другия човек.

7. Не отговаряйте на всички постове на шефа ви в социалните мрежи. Може да сте приятели Facebook, но това не означава, че трябва да "харесвате" всеки статус или коментар или всяка негова снимка. Поддържайте тези отношение на минимум, така че да не го ядосвате с почасови известия, който го уведомяват, че сте харесали още пет негови снимки.

8. Не оставяйте бюрото си неподредено. Повечето шефове не изискват работното ви място да е идеално чисто, но също така не очакват то да представлява планина от хвърчащи листа. Поддържайте бюрото си подредено, за да създавате усещане за отговорност и авторитет.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

2233
# 0
21:01 | 8 January 2014
Може да няма незаменим работник, но това важи и за работодателите. Като се заяжда толкова много за облеклото, откъде е кафето и не полага нужните грижи да осигури нормален Интернет и офис услуги - се сменя! Има и други фирми и предприятия. Ако не у нас, има и в чужбина, където и личната свобода се цени повече. Тук не е Северна Корея!!!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg