Къде да инвестираме 10 000 лв.

23637
Къде да инвестираме 10 000 лв.

Имате ги, но нямате представа къде да ги вложите. Да, осъзнавате, че това не са много пари, но също така знаете, че с 1% доходност от лихви по депозитите, няма да ги увеличите значително.

Ето защо днес ще ви представим 7 интересни предложения накъде да насочим спестяванията си:

Образование

Имате ли желание да учите? Е, това е отлична възможност за по-добра кариера и по-високи доходи. Добрата новина е, че може да започнете от днес – чужди езици, онлайн курсове за повишаване на квалификацията ви или дори навлизане в нова област.

Имайте предвид, че дори и основателят на Facebook Марк Закърбърг е направил първите си стъпки в програмирането с ръководство за начинаещи. Защо вие да не успеете?

Частен бизнес

Бизнесът може да стартира като хоби, но в случай на успех ще се наложи да напуснете работата си, за да му се отдадете напълно. Дотогава обаче – не го правете, за да не се налага да правите компромиси с начина си на живот и спокойно да плащате сметки, храна, наем или заем и забавления.

За какво може да използвате тези 10 000 лв.? Пътувайки до различни дестинации, можете да черпите идеи. При положение че идеята ви за бизнес вече се е родила, време е за проучване – каква е конкуренцията, колко средства ще са нужни, ще ви е нужен ли съдружник.

Инвестирайте и в изработването на уебсайт, неговата оптимизация и присъствие в социалните мрежи.

Финансирайте стартъп компания

Именно това правят бизнес ангелите и доста фондове за финансиране на начинаещи компании. При положение че имате около вас човек или компания, която има гениална идея, но има нужда от свежи средства, тук може да се намесите именно вие.

Най-добре ще е да договорите дял от компанията и да помогнете с каквото можете. Дори и Google започват бизнеса си от гараж, защо вие и вашият партньор да не успеете? Направете стъпката само и единствено, ако сте уверени в успеха на продукта/услугата.

Ремонт на дома

Боядисване, нови тапети, дограма, ремонт на кухнята или банята и закупуването на нови мебели. Инвестицията в дома ви никога не е излишна. При положение че възнамерявате да продавате в бъдеще дома си, имайте предвид, че вложението ви (в повечето случай) ще ви донесе 50% доходност на инвестицията.

Земеделска земя

Да, 10 000 лв. са малка сума за вложение в имот, при положение че сте от някой от големите градове в страната. Но това е напълно достатъчно за инвестиция в земеделска земя.

Въпреки ръста в последните години, този актив остава в пъти по-евтин от съседна Румъния, а какво остава за сравнение със Западна Европа. Нали знаете, че вече не я произвеждат?

Дълг

Имате ли кредитна карта, потребителски или ипотечен кредит или бърз кредит? Е, какво чакате тогава? Вместо да държите 10 000 лв. под дюшека, в сейф или на депозит в банката, можете да намалите или изплатите напълно задължението си.

Взаимен фонд или ETF

По-висок риск би ви донесъл и по-голяма доходност. Знаете ли, че 3 от търгуваните компании на Българска фондова борса са поскъпнали с над 20% от началото на 2017 г., или за по-малко от месец? Дори и да нямате нужните знания, умения и най-вече време, за да инвестирате на капиталовите пазари, вече има разнообразие от продукти на пазара – от взаимни фондове до ETF (борсово търгуван фонд).

Данни за 2016 г. сочат, че най-добре представилият се фонд в страната е постигнал над 37% доходност. Впечатляващо, нали? Особено на доходите, които голяма част от българите получават от банковите си депозити.

Снимки: Pixabay

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Greener Funds
# 0
06:01 | 9 January 2019
Здравейте дами и господа, Аз съм г-жа Кени Патънсън, аз съм маркетинговият служител в „Зелените фондове“. ние сме обединена държавна компания във връзка с китайските инвеститори. понастоящем предоставяме финансова подкрепа на онези, които се нуждаят от финансова помощ, за да финансират бизнеса си или да плащат сметките си. в тазгодишната програма даваме всички видове кредити на изключително достъпна цена от 2.1%. за повече информация и как да кандидатствате за кредит, моля свържете се с нас сега чрез нашата електронна поща на компанията: greenerfundservice@gmail.com Обърнете внимание, че нашата служба за обслужване на клиенти онлайн 24 часа отговаря на вашата поща. Благодаря Г-жа Кени. Патерсън Служител по маркетинга Имейл за контакт: greenerfundservice@gmail.com Телефон: +1 (607) 260 - 6277
Loan Logics
# 1
19:12 | 19 December 2018
Здравейте, Имате ли нужда от спешна финансова помощ за лична цел или за нуждите на вашия бизнес? Получаването на легитимен заем винаги е било огромен проблем за клиентите, които имат финансови проблеми и се нуждаят от спешно решение. Въпросът за кредита и обезпечението е нещо, за което винаги се притесняват клиентите, когато търсят заем от легитимен заемодател. Бъдете внимателни да не станете жертва на различни измами онлайн заем тук и в крайна сметка загуби си трудно спечелените пари. Ако имате нужда от надежден и уважаван заем за: Консолидиране на дълг, Бизнес кредити, Лични заеми, Кредити за строителство и Автомобил за всички видове контакти: info.loanlogicslimited@gmail.com Няма социална осигуровка и кредитна проверка, 100% гаранция. Всичко, което трябва да направите, е да ни уведомите точно какво искате и със сигурност ще направите вашата мечта реалност.
sharon lisa
# 2
17:09 | 24 September 2018
(Sharonlisapet@gmail.com) Здравейте, аз съм г-жа Шарън Лиза, заемополучател легитимен и надежден заем за заеми при ясни и разбираеми условия с 2% лихвен процент. от USD 12 000 до 8 000 000, само евро, само лева и паунда. Давам бизнес заеми, Лични заеми, студентски заеми, автомобилни заеми и заеми за плащане на сметките. ако ти нуждаят се от loana2   Всичко, което трябва да направите, е да се свържете директно с мен В: (sharonlisapet@gmail.com) Бог да те благослови. На Ваше разположение, Г-жо: Шарън Лиза Имейл: (sharonlisapet@gmail.com) Забележка: Целият отговор трябва да бъде изпратен до: (sharonlisapet@gmail.com)
Pan Walter
# 3
19:03 | 31 March 2018
Спешно се нуждаят от пари? Ние можем да ви помогнем! Вие ли сте от настоящата ситуация в беда или ви заплашва в беда? По този начин ви даваме възможност да предприемете ново развитие. Като богат човек се чувствам задължен да помагам на хората, които се борят да им дадат шанс. Всеки заслужава втори шанс и тъй като правителството не успее, ще трябва да дойде от други. Никаква сума не е твърде луда за нас и зрелостта, която определяме по взаимно съгласие. Няма изненади, никакви допълнителни разходи, а само договорените суми и нищо друго. Не чакайте повече и коментирайте тази публикация. Моля, посочете сумата, която искате да заемете, и ние ще се свържем с вас с всички възможности. свържете се с нас днес на (winniefredwalter@gmail.com) Спешно се нуждаят от пари? Ние можем да ви помогнем!
Valeria Marco
# 4
10:03 | 2 March 2018
Казвам се Валерия Марко, преди 6 месеца бизнесът ми се срина, нямах надежда да се върна отново в бизнеса си. Опитах се да заемам пари от банката, но не разполагах с достатъчно пари в кредитната ми карта и нямаше имущество като обезпечение, за да си взема кредит, а след това един много близък ми приятел Камила Диего ме запозна с истински заемодател чрез интернет, ГИНА МОРГАН ЗАЕМ КОМПАНИЯ ООД. Тази компания за заем успя да ми даде заем от 160 000 евро без обезпечение или кредитна карта, но тя ми го даде на доверие. Затова моите приятели си казах защо съм егоистична, затова реших да споделя тази информация с всички. Ако имате нужда от заем от надежден заемодател, свържете се с Джина Морган чрез нейния имейл адрес: ginamorganloancompany@gmail.com
Gina Acampora
# 5
18:08 | 22 August 2017
Казвам се Джина Акампора и аз говоря за най-щастливия човек в целия див свят днес и аз казах на себе си, че всеки кредитор, който спасява семейството ми от нашата лоша ситуация, ще кажа името на целия див свят и аз съм Щастлив съм да кажа, че семейството ми се връща завинаги, защото имах нужда от заем от 100 000 евро долара, за да започна живота си навсякъде, поради моята професия, тъй като съм една майка, с 4 деца и целият свят изглеждаше така Висящи на мен, докато се срещнах с Бог, изпратил заем Дружеството, което промени живота ми и това на моето семейство, Бог, страхуващ се от фирмата Нора Милдред, тя беше спасителят, Бог изпратил да спаси семейството ми със заем 100,000 евро долара да се свърже с нея noramildred.loan@hotmail.com
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg