Как да инвестираме на финансовите пазари?

2092
Как да инвестираме на финансовите пазари?

Финансовите пазари отдавна вече не са запазено място за хората с бели якички и професионалните трейдъри и инвеститори. На тях вече има място за всички, които искат активно да управляват собствените си финанси.

Все пак именно Вие сте най-заинтересовани Вашите лични спестявания да бъдат защитени от инфлация и да носят бъдеща доходност.

Ако сте спестили достатъчно средства, които да Ви стигнат за най-малко шест месеца, вероятно е най-подходящото време да помислите за инвестиции в реални активи или деривати. Те ще позволят да използвате по-добре парите си.

След като разберете най-сериозните причини да направите инвестиции, ще бъдете по-добре подготвени да определите инвестиционната си стратегия.

Както е известно, акциите и част от финансовите инструменти се търгуват на фондови борси, но тези борси не са достъпни за повечето непрофесионални инвеститори и затова ще трябва прибегнете до услугите на финансов посредник.


Една от възможностите да направите вашата инвестиция е чрез търговска банка, но тя ще Ви отнеме повече време и Ви струва доста скъпо поради различните банкови такси. Друга възможност за инвестиции на финансовите пазари е да вложите капитала си в хедж фонд.

Тук обаче проблемът е, че Вие на практика нямате никакъв контрол върху собствените си финанси и нямате представа точно как се влагат те поради ниската прозрачност на повечето от тези фондове.

Третата възможност за инвестиции на финансовите пазари е чрез финансов брокер. Тя Ви осигурява директен достъп до пазарите, на които искате да инвестирате и то при много по-ниски разходи, в сравнение с банките.

Междувременно, Вие имате пълен контрол върху вашия капитал и имате последното решение къде да бъдат инвестирани Вашите лични средства. Освен това, ще можете да наблюдавате 24/5 представянето на избраните от Вас активи на платформата, която предлага Вашият финансовия брокер.

Трябва да отбележим, че сериозните брокери Ви предоставят бърз и лесен достъп до стотици, а най-големите дори до хиляди финансови инструменти, като акции, облигации, индекси ETF-и, валути, суровини и дори криптовалути.

Admiral Markets, например, Ви предлага над 8000 инструмента за инвестиции и търговия на финансовите пазари.

За повече информация как да инвестирате на финансовите пазари и кои инструменти да изберете можете да се свържете с екипа на Admiral Markets UK клон България на 02/981 11 11 или да пишете на info@forextrade.bg.

А ако сте се насладили на това видео, можете да го харесате и да се абонирате за YouTube канала Admiral Markets на Български.

 

Българският бизнес

Всичко по темата Криптовалути за начинаещи

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg