Как да мотивираме поколението Z да учи?

484
Как да мотивираме поколението Z да учи?

© pixabay.com

Септемврийските дни се асоциират с образованието. Едно време не сме мислили, че завършвайки гимназия или университет, след това ще се появи концепцията за учене до края на живота. Сега е точно така.

Когато става дума за поколението Z, за тях това вече е норма. Това е първото поколение, което разрушава обичайното виждане на теорията за поколенията, според което старото поколение учи младото.

С дигитализацията и стремителното развитие на технологиите, още не е ясно кой кого трябва да учи в някои сфери. Но как да мотивираме поколението Z да учи?

То трябва да знае:


1. Изборът не е за цял живот
Да, това е истина. Дори е напълно нормално. За да не бъде обучението в университета безполезно, дори да не възнамерявате да работите по специалността, струва си да се фокусирате върху: умението да работите с информация, първоизточници, създаване на причинно-следствени връзки и т.н.

Усвоявайки която и да е професия, вие получавате всички навици. Ако се наложи нещо да променяте, с тях ще ви е по-лесно.

2. Вие сте фарът на своя живот
Знаете ли, човечеството вече е преживяло четири научно-технически революции? Кой знае колко още ще има. Всяка епоха е имала своите нови открития и преврати. На мнозина им се е струвало, че куп професии ще изчезнат.

Технологиите са възможности. Това, че можете да нарисувате картина със съвременни устройства, не означава, че не можете да го направите и с обикновена четка. Изборът е ваш.

Шест навика, които гарантират доброто бъдеще на детето65% от децата, учещи в начално училище, ще бъдат заети в професии, които все още не съществуват

3. Не избягвайте избора!
Поколението Z няма граници – нито географски, нито технологични, нито култури или каквито и да било други. Това носи заплаха. В многообразието изборът е труден, понякога не е собствен.

Бъдете честни със себе си и не се ограничавайте откъм поставяне на цели, разбиване на рекорди и реализиране на мечти. Вие сте тези, които могат да разширят собствените си хоризонти.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg