Търгувате ли твърде много?

1374
Търгувате ли твърде много?

Едно от основните качества на успешните инвеститори е, че са търпеливи и чакат определени обстоятелства да настъпят. Тогава те се възползват от тези обстоятелства и печелят пари.

Много амбициозни трейдъри не достигат до професионални нива, защото търгуват твърде много. Те чувстват, че колкото повече търгуват, толкова повече шансове имат да направят пари. Това не е така.

По долу следват три признака показващи дали търгувате твърде много или не. Това действия са характерни за неуспешните трейдъри, а вие трябва да се постараете да не сте от тях.

Търсят действие. Това означава, че вместо да следват стратегия с ясни правила и цели, те правят сделки на усет, без статистическа или аналитична обосновка.

Абонират се за множество бюлетини (повечето написани от хора, с неясен опит) и в същото време гледат бизнес каналите за да намерят гореща идея. С какво това е по-различно от залагането на конни надбягвания на сочения от всички фаворит?

Търгуват за емоцията. Колкото повече сделки правят, толкова по-добре се чувстват. Психолозите наричат това натрапчиво поведение, което е слабост във всяка област или професия.

Добрата новина е, че такива трейдъри съществуват от началото на пазарите и ще ги има винаги. Те често осигуряват добри възможности чрез емоционална реакция на цените, позволявайки на пазарите да стана още по-свръхкупени, или свръхпродадени и осигуряват предимство на тези, които са от другата страна на сделката.

Ако разпознавате някои от горните примери в своето поведение, водете си бележник, за да може да промените начина си на търгуване, ако се налага. Ако сте дисциплинирани и горното не е на дневен ред при вас, то вие сте в добра позиция да се възползвате от трейдърите, които търгуват твърде много.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg