Три метода за максимизиране на печалбите

2514
Три метода за максимизиране на печалбите

Хората започват да се интересуват от търговия на финансовите пазари като начин за изкарване на прехраната си. Често те са привлечени от свободата и от начини за мултиплициране на парите си. Докато повечето трейдъри първоначално са привлечени от обещанията за големи печалби и свобода, не малко от тях осъзнават че търговията, в основата си, е баланс между риск и награда. Всеки трейдър трябва да реши дали определена система за търговия е подходяща за неговото ниво на риск.

За всеки трейдър остава въпросът „как да максимизирам доходността си?".

От TradingMarkets.com представят три метода, чрез които може да увеличите възвращаемостта си. Само единият е подходящ за мнозинството от трейдърите. Всеки трябва сам да избере този един метод за себе си.

1. Заемане на голяма позиция

Това е най-простият и добре познат метод за увеличаване на печалбите. Този метод работи само, ако системата на търговия има голям процент на успеваемост. Заемането на голяма позицията ще е бедствие, ако последват твърде много губещи сделки. Търгуването на голям обем ще е пагубно, ако системата губи често (50% и повече). Или сметката ще бъде занулена по време на губещ период, или трейдърът ще се откаже, или и двете.

Емоционални трудности вероятно ще се появят когато рискът в сделката надмине нивото на удобство. Ако рискът е голям процент от сметката и ако сделката тръгне в погрешна посока, трейдарът може да се замисли и да се откаже твърде рано. Дори и нещата да тръгнат в очакваната посока, инвеститорът може да реши да промени първоначалния план, като излезе преди първоначалната цел да е постигната.

Повечето трейдъри ще са изправени пред психологически проблеми, когато рискът е твърде голям. За някои може да е трудно да държат на позицията, знаейки че голям процент от сметката им е подложен на риск. За това този метод не е препоръчителен.

2. Увеличаване на честота на търгуване

Друг метод за увеличаване на доходността е просто да се търгува по-често. Ускоряването на търговията води до ускоряване на времето. При еквиваленти показатели на две системи, тази която търгува по-често има вероятност да прави повече пари.

Много трейдъри обаче, ще са изправени пред проблеми когато търгуват често. Това означава много повече седене пред компютъра, което е загуба на свободно време, една от причините, която привлича хората, както споменахме по-горе. Също така, ако системата не се автоматизира, е възможно трейдърът да прегори от честото търгуване.

3. Намерете сделки с по-голяма доходност от риск

За повечето трейдъри най-добрият метод за максимизиране на доходността е да открият тези сделки, които имат много по-голям потенциал за печалба, отколкото риск. Чакането за тези сделки може да е идеално за повечето трейдъри, защото няма негативни аспекти на горните два метода. Тази търговия обикновено не включва силни емоции, както при заемането на големи позиции. Също така високата бдителност, която е необходима при честото търгуване, не е необходима когато се тъгува при добро съотношение риск/доходност. На практика, тези сделки са по-дългосрочни, което освобождава трейдъра от стоене пред компютъра.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Брокер
# 0
19:08 | 29 August 2009
Намирането на акции с голяма капиталова печалба е най-добрия начин за увеличаване на доходността при търговията с ценни книжа. Този начин е значително по-малко рисков, отколкото заемането на голяма позиция или увеличаването на честота на търговия. При него обаче е необходимо да се познават главните особености на фондовия пазар, както и финансовите показатели на публичните дружества. Намирането на подходящи за инвестиции дружества е особено предизвикателство пред участниците на капиталовите пазари. За да се постигне добра доходност е необходимо да се познават в детайли намеренията на мениджмънта на компаниите, както и да се определят основните икономически показатели на дружествата. Това от своя страна изисква значителен инвеститорски нюх и познаване на особеностите на пазара.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg