Как да преодолеете мързела си?

3627
Как да преодолеете мързела си?

© pixabay.com

Невинаги е лесно да се мотивирате. В някои дни инерцията взема връх и последното нещо, което искате да правите, е да се борите със списъка със задачи.

Възможно е да не ви е до чистене и подреждане или пък в службата сте започнали работа по тежък проект и сте останали без сили.

Независимо с какво точно се борите сега, вие сте способни да преборите мързела и да се мотивирате у дома, в офиса, в залата и т.н.

"Пречупете" първите 5 минути
Терапевтът и консултант Лорън Кук казва, че първите 5 минути от всяка задача са най-трудните. Щом я задвижите, нещата се нареждат лека-полека. Най-предизвикателната част от деня е да станеш и да започнеш. Щом минат първите 5 минути, нататък става по-лесно.

Започнете с малко
Големите цели може да са уморителни, но дребните се усещат по-леки за изпълнение. Ако нямате достатъчно мотивация да отидете във фитнеса, започнете с разходка в квартала. Ако мечтаете да напишете книга, започнете с няколко параграфа на ден.


Планирайте почивките
Всеки има нужда от време, в което да възстанови силите си и да подреди мислите си. Ако искате да стимулирате продуктивността си, почивките са важни. Толкова, колкото времето, което посвещаваме на отмятането на задачи.

Приоритизирайте списъка със задачи
Професионалният консултант Кару Джоунс препоръчва да отделяме 5 минути в началото на деня, за да изведем на преден план най-важните задачи. След това можем да започнем да ги изпълняваме.

Съставете списъка със задачи преди лягане
Ако искате да започнете с отскок, напишете списъка още преди лягане, съветва експертът по ментално здраве Адина Махали.

Фокусирайте се върху една задача
Отмятането на няколко задачи едновременно не е начинът, по който ще се справите оптимално с отговорностите. Пренапрягането да се свърши повече накуп претоварва.

Пуснете таймер за всяка задача
За да канализирате правилно енергията си, настройте таймер. Определете колко време ще посветите на една задача. Използвайте тази рамка, за да извлечете максимума от продуктивността си.

Награждавайте се
Хората имат нужда от награди, колкото и техните домашни любимци. Ние се мотивираме от наградите. Изберете за себе си нещо, което наистина ви кара да се чувствате удовлетворени. Например взимане на топъл душ, купуване на сладолед и т.н.

Уверете се, че се наспивате
Трудно е да бъдете продуктивни, когато сте уморени.

Кои са грубите грешки, които шефовете правят по пътя към успеха?Никой не е идеален, но може да стане по-добър

Тренирайте, за да имате достатъчно енергия
Важно е да се движите, дори 10 минути на ден! По този начин се чувствате по-добри и енергични.

Мислете какво слагате в устата си
Всяко нещо се отразява върху продуктивността. Затова обърнете внимание какво има в чинията ви.

Пийте вода
Хидратирането е важно за нивото на продуктивност.

Не бъдете перфекционист
За някои хора напрежението от това, че искат да бъдат перфектни, ги възпира да постигат повече. Губят се в по-удобното отлагане и рискуват да се провалят.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg