Как да спестите пари, за да реализирате целите си?

3097
Как да спестите пари, за да реализирате целите си?

© pixabay.com

Спестяването на пари е нещо, което много хора искат да правят, но изпитват трудности в постигането му.

Не става дума само за хора, които взимат минимална заплата. Предизвикателство е да се заделят пари и за онези, които имат високи приходи.

Как да успяваме да спестяваме?

Поставете си конкретни, малки и измерими цели
Да, вероятно имате големи цели, свързани с финансите. Например, изплащане на кредит, планиране на пенсионните години. Според експерти „успехът се гради върху успех“.

Помислете какви по-малки цели може да си постави, които ще ви служат като мотивация за реализирането на по-мащабните. Започнете с малко. Например, решете да спестите 500 лв. за няколко месеца.


Помислете за „спестовно“ предизвикателство
Ежедневното спестяване по малко е дългосрочен проект. За да не забравяте да заделяте настрани, автоматизирайте спестовния процес.

Пазарувайте само с пари в брой
Забравете за картовото разплащане.

Три неща, които можете да направите, за да дефинирате успехаОткриването на собствената дефиниция за успех е важно в името на пълноценния живот

Намерете приятел за подкрепа
Ще бъдете двойно по-мотивирани, ако има с кого да споделяте успеха си, а също така трудностите, пред които се изправяте.

Подходете съзнателно към парите си
Когато планирате да купите нещо, помислете дали наистина имате нужда от него. Струва ли си да се разделите с парите си заради него?

Не се бойте да платите за помощ
Може да правите всичко правилно, но то да ви коства ужасно много усилия и стрес. В този случай не се колебайте да платите за професионална помощ.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

polkmn
# 0
20:06 | 9 June 2020
Казвам се Биака лукас, аз съм от българия. Искам да свидетелствам за добрата работа на БОГ в моя живот, заради лошата икономика в моите страни, които влизах онлайн и попаднах на заема JOSE Luse в публикация, в който се казва, че заемната компания дава на широката публика заем на много ниска лихва. И така, аз се свързах с компанията чрез нея имейл :( joseluisloans@gmail.com) която кандидатствах за заем от 15 000 долара за срок от 2 години. Компанията ми отговори и ми изпрати всички условия на нейната компания, аз се съгласих с тях. След като одобрих молбата си за кредит, получих известие от моята банка, че банковата ми сметка, че 15 000 долара са били кредитирани по банковата ми сметка, завърших погасяването на заема на 18 декември, преди да започне избухването на корона. И така, бих искал да се възползвам от тази възможност да изпратя съобщение до всички, които търсят надежден частен кредитор в Интернет, да кандидатстват за заем от jose luis чрез електронна поща: (joseluisloans@gmail.com) можете също да се свържете с тях в приложението Whats: (+1 3075431042) Можете също така да се свържете с мен, ако имате нужда от моята помощ или искате да ми зададете въпроси за това как получих заема. Ето моят имейл: [bautmanslukas@gmail.com]
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg