Как да станете 10 пъти по-продуктивни?

1367
Как да станете 10 пъти по-продуктивни?

© pixabay.com

Повечето хора хвърлят на вятъра енергията си, опитвайки се да правят нещо, което е необходимо, казва Антъни Мур, блогър и писател.

Според него те игнорират една проста истина: това, в което вярвате, определя какъв ставате. Вие виждате това, което очаквате да видите. Вие привличате това, което сте самите вие.

Ако постоянно твърдите: „Аз съм уморен. Аз съм зает. Постоянно нямам време!“. Това е истина. Дори и това да не е така.

Вашето тяло следва какво говори разумът. Ако си повтаряте: „Аз не мога. Аз няма. Аз не съм способен“ – така ограниченията стават реалност.


Мур съветва: Не чакайте да се почувствате готови, за да започнете

Ако правите обратното, то вие губите време и изпускате възможности. Искате да станете 10 пъти по-продуктивни? Подобрете графика за деня. Може да промените своите навици, дори да сте уморени или заети.

Как да имате и да поддържате график на деня, който ви прави високоефективен?

Великият британски писател Съмърсет Моъм веднъж е казал: „Пиша, само когато ми идва вдъхновението. За щастие, то идва всяка сутрин точно в 9:00 часа“.

Причината, поради която необичайно продуктивните хора поддържа такъв интензивен начин на живот, се крие във факта, че те са могли да платят на консултант 500 долара на час. Не, необичайно продуктивните хора просто следват своя интензивен график, независимо от обстоятелствата. С времето този режим се превръща в начин на живот.

Съществуват универсални принципи, чието следване не може да не ви изведе до успеха.

Първи принцип: Действието поражда мотивация

Повечето хора чакат да се появи онова усещане, че са готови. Те чакат да се зароди мотивацията. Ако искате да преуспеете повече, спрете да чакате.

Защо? Защото действието ще привлече мотивацията, яснотата и енергията. Работата ни изпълва с енергия. Именно така всеки е способен да създаде график на деня, който го прави високоефективен.

Най-добрият способ в случая е като бъдете последователни във всичко.

Шест малки неща, за които милиардерите намират време ежедневноУспехът не идва лесно и определено не се постига от днес за утре. Има обаче малки неща, които човек може да прави всеки ден, за да си гарантира, че ще постигне професионалните си цели

Причината, поради която някои хора са последователни, а други не, не е във вроден талант или уникална сила на волята. Последователните хора – това са тези, които напълно са се посветили на това, което правят. Останалите са повече или по-малко „заинтересовани“.

Ако сте „заинтересовани“, то вие ще измислите истории, оправдания, причини и обстоятелства, които обясняват защо не можете и няма да направите нещо. Ако сте предани, оправданията се изпаряват.

Заключение

Повечето хора не осъзнават, че техните убеждения определят успешен или неуспешен ще бъде остатъкът от живота ви. Това, в което вярвате днес, оказва огромно влияние върху вашите резултати утре. Ако вярвате, че ще можете, по-скоро така и ще се случи. Каквото посеете, това ще пожънете.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

поп Грую
# 0
11:08 | 19 August 2019
да ми ядете уя
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg