Как единият процент контролира по-голямa част от богатството

7261
Как единият процент контролира по-голямa част от богатството

© Pixabay

Четох статия, в която авторът се оплакваше от факта, че 1% от хората в света контролират 82% от богатството, пише Том Корли в CNBC. Според същия автор в това има нещо несправедливо. Той, подобно на много други, които не са част от този 1%, смята, че богатството, което представителите на този 1% са създали, не им принадлежи и предлага решения за ограничаване или преразпределение на богатството на богатите.

Вярно е, че 1% от хората наистина контролират 82% от богатството по света. Най-богатите хора винаги ще контролират повечето богатство, докато останалите 99% не разберем как тези 1% подхождат към трупането на богатството.

И така, как го правят представителите на единия процент? Да, много от тях са родени с късмет и в заможни семейства. Според проучване на Корли, в което той е разговарял с 233 богати и 128 бедни хора в период от повече от три години, мнозина от тях запазват богатството си, като поддържат определени навици, подобни на посочените по-долу:


Те четат, за да научават нови неща всеки ден

Близо 9 от всеки 10 богати хора четат по 30 минути или повече на ден, за да научават нови неща. Четенето е работа. Това обаче е работа, която е необходима, ако искате да станете богати.

Богатите хора четат, защото знаят, че знанието може да бъде използвано за трупане на богатство. Колкото повече знаете за вашата сфера, кариера или индустрия, толкова по-ценни сте за тези, които обслужвате или на които продавате във вашата сфера, в кариерата си или в индустрията.

Целенасочено усъвършенстване

Над две трети или 69% от богатите хора в проучването на Корли се усъвършенстват в някакво конкретно умение по два или повече часа на ден.

Тук става въпрос за изучаването на сложните детайли, които ви позволяват да станете виртуоз в това, което правите.

Предследват дългосрочни цели или мечта

70% от богатите в проучването на Корли преследват някаква дългосрочна цел или мечта. Това е нещото, което отличава единия процент и останалите 99%. Преследването на големи цели или мечти създава възможността за добър късмет. По-голяма част от представителите на единия процент са се облагодетелствали от добрия късмет, но те самите са се поставили в положение да се сдобият с него.

Концентрират се върху ежедневни цели

Близо две трети от богатите в проучването на Корли се концентрират върху ежедневните си цели.

Спестяват

Близо всички или 94% от богатите в проучването спестяват 20% или повече от доходите си всяка година.

3 съвета от най-богатата жена, натрупала състоянието си самаЖитейският път на Зу Кунфей не е никак лесен и тя определено знае, какво е необходимо за постигане на успехи

Внимават с разходите си

Над две трети от богатите действат пестеливо с парите си. Те харчат своите средства разумно, а не емоционално. Купуват продуктите с най-високо качество на най-ниските цени. Този навик изисква проучване и търпение, както и получаването на отложено удовлетворение.

Изграждат отношения с богати хора

Над две трети от хората в проучването изграждат отношения с други оптимистично настроени и стремящи се към успеха хора, много от които също са част от единия процент. Това са хората, които отварят врати.

Извършват доброволческа дейност

Близо три четвърти от богатите извършват доброволческа дейност поне по пет часа месечно. Защо да го правят? По-голяма част от бордовете на директорите и комисиите в местните организации с нестопанска цел се управляват от успели хора от общността.

Клубът на ставащите в 5 часа сутринта

Близо половината или 44% от богатите стават три или повече часа преди началото на работния им ден, за да преследват своите цели или мечети, да четат и да бъдат продуктивни. Да се става рано е важно. Това позволява да се вършат много неща, което пък помага да напредвате в живота.

Бъдете човекът, който взима решения на работа

Над 90% от богатите в проучването на Корли са тези, които вземат решенията на мястото, където работят. Ако искате сами да давате насока на живота си, трябва да контролирате нещата.

Работете нещо, което поне харесвате

Близо 90% от богатите харесват това, с което се занимават. Когато харесвате това, което правите, ще посвещавате повече време на него -  ще усъвършенствате уменията си, ще четете повече, ще отделяте повече време за изграждане на отношения с други хора, които преследват успеха във вашата сфера. Всичко това ви прави по-ценни.

Всеки иска да стигне на върха, но малцина са готови да се изкачват и потят, за да стигнат дотам. Единият процент контролира 82% от богатството, защото това са тези хора, които са готови да катерят планината.

Ако искате да сте част от единия процент, вие също ще трябва да започнете да се катерите.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg