Как се става милионер в 8 бавни и трудни стъпки?

23652
Как се става милионер в 8 бавни и трудни стъпки?

За мен парите нямат чак толкова голямо значение, но ще призная, че преди време имаха (вероятно защото нямах много), казва предприемачът Дармеш Шах, основател на HubSport. Да кажем, че парите са едно от нещата във вашия списък със задачи. Да кажем, че подобно на милиони други хора, бихте искали да сте милионер. Какво би трябвало да правите, за да увеличите шансовете си да се присъедините към клуба на милионерите?

Шах предлага няколко неща, които нито водят към бързо забогатяване, нито са лесни за постигане. Те обаче е по-вероятно да имат ефект, отколкото бързото и лесно забогатяване.

1. Спрете да мислите постоянно за пари.


Ако постоянно мислите за това колко пари изкарвате, отвличате вниманието си от правенето на нещата, които наистина допринасят за натрупването и увеличаването на личното състояние. Така че променете гледната си точка.

"Гледайте на парите не като на основна цел, а като на страничен продукт от правенето на правилните неща."

2. Започнете да следите на колко хора помагате, дори и минимално.

Най-успелите хора, които познавам, във финансово и всякакво отношение, са шокиращо услужливи. Те са невероятно добри в това да разбират хората и да им помагат да постигат целите си. Те знаят, че успехът им в крайна сметка се базира на успеха на хората около тях.

Те работят здраво за успеха на останалите: техните служители, техните клиенти, техните търговци и доставчици…Защото знаят, че ако успят да постигнат това, тогава техният успех със сигурност ще последва.

Така ще са изградили бизнес или кариера, с която да се гордеят.

3. Спрете да мислите за правенето на милиони и започнете да мислите за обслужването на милион хора.

Когато имате само неколцина клиенти, а целта ви е да направите много пари, трябва да намирате начини да изстисквате всеки долар от тези клиенти.

Когато намерите начин да обслужвате повече хора, от това ще последват много други ползи. Ефектът на рекламата от уста на уста се увеличава значително. Обратната връзка, която получавате, е по-голяма, както и вашите възможности да подобрите продуктите или услугите си.

Така след време бизнесът ви се превръща в нещо, за което не сте и мечтали, защото вашите клиенти и служители са ви отвели на места, на които не сте си и представяли.

Обслужвайте милион души и ги обслужвайте добре, и парите ще последват.

4. Гледайте на правенето на пари като на начин да правите повече неща.

Най-общо казано има два типа хора.

Единте правят неща, защото искат да правят пари; колкото повече неща правят, толкова повече пари печелят. Това, което правят, не е от особено значение за тях – те ще правят всичко, стига да им носи пари.

Другият тип хора искат да правят пари, защото те им позволяват повече неща. Те искат да подобряват продукта си. Искат да увеличават асортимента си. Искат да създадат още една книга, песен, филм. Те обичат, това което правят, и гледат на парите като на начин да правят още повече от нещата, които обичат. Те мечтаят за компания, която ще създава възможно най-добрите неща, а правенето на пари е начин да подхранват тази мечта и да изграждат компанията, която обичат.

Определено е възможно да откриете продукта, които всички искат и да станете богат от продажбата му, но най-успелите компании се развиват и разрастват, а спечелените пари реинвестират в непреклонния стремеж към отлични постижения.

"Ние не правим филми, за да правим пари, ние правим пари, за да правим филми.", казва Уолт Дисни

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg