Какво представлява търговията с бинарни опции и как да печелим от нея?

2009
Какво представлява търговията с бинарни опции и как да печелим от нея?

© Pixabay

Вероятно всички, които обичат рисковите инвестиции и бързите печалби, са наясно какво е бинарна опция.

Бинарна опция е дигитална опция - опция за всичко или нищо, или опция с фиксирана печалба, която, в зависимост от изпълнението на определено условие в определен момент, или осигурява фиксиран размер на дохода, или не носи нищо.

Обикновено става дума за това дали обменната цена на базовия актив ще бъде над (или под) определено ниво. Фиксирано изплащане се прави, когато опцията е спечелена, независимо колко се променя цената (колко е по-висока или по-ниска).


Бинарните опции ви позволяват да знаете точно размера на изплащането и възможните рискове още преди сключването на договора, което улеснява управлението на голям брой търговски операции.

В зависимост от текущата пазарна ситуация, цената на покупка/продажба на бинарна опция може да варира значително.

Вместо да купуват самия актив, търговците могат да използват бинарни опции, за да печелят доход, като правилно определят посоката, в която ще се движи цената на актива. По този начин е достатъчно да се предвидят само две опции - увеличение на цената на избрания актив (Call опция) или намаляване на цената на актива (Put опция).

Ако прогнозата се окаже успешна за избрания период от време и цената на актива е на договорено ниво или по-добро, търговецът получава фиксирана печалба.

Ето и по-важните характеристики на бинарните опции:

Управляван риск
Основната характеристика на бинарните опции е, че търговецът знае колко може да загуби или спечели от някоя от опциите, преди сделката да бъде сключена.

Наличност
Търговците купуват договора, а не самия актив, което позволява на повече търговци да спечелят от прогнозираното движение на цените, които иначе не биха могли да преодолеят високата ценова бариера.

Рентабилност
Този показател може многократно да надхвърли рентабилността на влагането на подобни суми при директното закупуване на активи, тъй като рентабилността не зависи от разликата в крайната цена, а по-скоро е свързана с промяна в посоката на движение на цената на актива.

Достъпност
Изплащанията на бинарни опции зависят главно от посоката на промяна в цената на актива и не са толкова свързани с разликата в цената, така че е необходима по-малко подробна информация за актива, за да се реализира печалба. Това прави търговията с бинарни опции достъпна за по-малко опитни търговци.

Как работи търговията с бинарни опции?

Можем да дадем два нагледни примера.

Закупуване на опция за надвишаване на ценовото ниво. При 50 долара за акция на Apple ще са необходими поне 1000 долара, за да закупите 20 акции. Ако цената на акциите се покачи до $55, тогава доходът ще бъде $100 (20 акции по $5) при 10% възвръщаемост. Доходът може да има и други значения в зависимост от колебанията в цените.

Ако цената е неблагоприятна, тогава търговецът ще има избор да затвори на загуба или да изчака цената да се повиши. Като алтернатива можете да закупите две бинарни кол опции на цена от $10, при условие че акциите на Apple достигнат $55 до края на седмицата. Цената на упражнената опция ще бъде $100.

Ако цената достигне $55 или по-висока, тогава търговецът ще получи $200 (100 x 2), доходът ще бъде $180, рентабилността ще бъде 900%. Ако цената не достигне определеното ниво, тогава той губи платените 20$ за опцията.

Закупуване на опция за повишаване на цената от текущото ниво. Ако приемем, че до края на деня акциите на Microsoft ще струват повече, отколкото са в момента, търговецът купува бинарна опция върху цената на затваряне на Microsoft над текущата за $10 с възможна премия от $17.10 (71% доходност върху инвестициите).

Ако до края на деня акциите на Microsoft наистина поскъпнат, тогава търговецът ще получи $17.10 (печалба $7.10). Ако цената на акциите падне, търговецът ще загуби инвестицията си.

Ако търсите надежден партньор, за да печелите добре и да повишавате своето ниво на компетентност във високорисковите инвестиции, посетете https://www.binaryoptions.com/bg/ - най-добрия уебсайт за бинарна търговия.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Yull Brown Илия Вълков
# 0
02:04 | 1 April 2022
БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГИЙНА И ТЕХНОЛОГИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ ЧРЕЗ “БУЛГАР БРАУН ГАЗ“ и “Технология за добив на БРАУНОВ ГАЗ и минерали, богати на полиметали от морска вода“ разработена от инж. Чавдар Каменаров и инж. Пламен Каменаров. ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ !!! Излиза чиста питейна вода !!! С Брауновия газ се унищожават битови отпадъци !!!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg