Какво ще правят с парите си през 2016 г. няколко успели хора

6665
Какво ще правят с парите си през 2016 г. няколко успели хора

Богатството и успеха няма просто така да почукат на вратата ви.

Богатите хора избират да се отдадат на натрупването на богатство. За това са необходими концентрация, смелост, знания и много усилия — и е възможно само ако имате конкретни цели, подчертава в своята книга "Тайните на милионерския разум" Т. Харв Екер, самият който е милионер.

"Причина номер едно за това, повечето хора да не получават това, което искат е, че не знаят какво искат," пише той. "Богатите хора са пределно ясни, че искат богатство."


Те не само че си поставят конкретни цели, но също така мислят мащабно и и имат огромни очаквания.

За да добият представя какво се надяват да постигнат успелите хора с парите си през тази година от Business Insider са разговаряли с ръководители на компании, автори на бестселъри и милионери, които са натрупали богатството си сами, които споделят финансовите си цели.

Ето какви са техните приоритети за 2016 г:

Да се концентрирам върху активите, а не върху доходите.

Робърт Кийосаки, предприемач и автор на книгата "Богат татко, беден татко":

"Моята цел е да продължа да се концентрирам върху активите, а не върху доходите. По този начин получаваме парите си и ги караме да работят за нас, вместо да работим усилено за заплата през целия си живот. Създавайки или придобивайки активи, които носят парични потоци, в който и да било клас активи, моята съпруга Ким и аз увеличаваме богатството си.

"Продължаваме да си напомняме, че „паричните потоци са най-важното нещо“ и че активите са в основата на постигането на истинска финансова свобода."

Свиване на разликата в половете по отношение на инвестирането.

Сали Кроучек, главен изпълнителен директор и съосновател на Ellevest:

"Основното за мен през 2016 г. ще са личните финансите и по-конкретно личните финанси за жени.

"Работя по пускането на Ellevest през 2016 г., което ще е дигитална инвестиционна платформа насочена към жените. В САЩ се говори малко за разликата при половете по отношение на инвестирането. Жените не инвестират парите си толкова много, колкото мъжете. Това, че получават по-ниска доходност от парите си се отразява негативно на това, което могат да направят в живота си. И така ние правим нещо, чрез което ще разговаряме с жените. Няма да се отнасяме снизходително с тях, няма да ги затрупваме с финансова информация, а просто ще говорим с тях.

Да връщам обратно на тези, които имат нужда.

Тони Робинс, експерт по самоусъвършенстване и автор:

"Две от основните ми финансови цели за 2016 г. са да поставим рекорд по доставяне на храна за бедните в САЩ и да осигуря чиста вода за 250 000 души в Индия, където 1.5 милиона деца умират всяка година от болести, свързани с липсата на вида и лоши хигиенни условия."

Вижте още: 10 тайни как да станете богати, щастливи и успели

Да коригирам личните си финанси така, че да отразяват големите промени в живота ми.

Алекса вон Тобел, основател и главен изпълнителен директор на LearnVest.com

"2015 донесе множество (и невероятно) промени в моето семейство. Преместих се в ново жилище през есента и най-вече родих първото си дете, Тоби през март.

"През 2016 г. съпругът ми и аз ще сме концентрирани върху това всичките ни финансови планове и документи като застраховки, детски грижи и завещанието ни, да са обновени, така че да отразяват всичките тези промени."

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg