Ключовите черти на успелите, според шефа на най-голямата щатска банка

2391
Ключовите черти на успелите, според шефа на най-голямата щатска банка

© Pixabay.com

Най-успешните лидери ще имат определени ключови черти, смята Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase.

"Смиреността, откритостта, честността и истинността” са най-важните неща, а не “това да си най-умният в стаята или най-здраво работещият в стаята,” заяви наскоро пред LinkedIn Даймън, който ръководи най-голямата щатска банка, която пък има над 250 000 служители по света.

“Мениджмънтът е: Свърши работа, предприеми последващи действия, дисциплина, планиране, анализи и факти, факти, факти. Това е да събереш подходящите хора в една стая, да отстраниш бюрокрацията и всички тези различни неща,” казва Даймън. “От истински ключово значение за лидерството обаче е да правиш само тези неща.”


Трябва да имаш “уважение към хората,” а не “харизма” и “мозъчна мощ”, казва още той.

Тези черти също така увеличават вашата продуктивност, заедно с успехите ви, смята Даймън. Ако сте “егоисти” или “си приписвате заслуги”, когато не е оправдано, другите “няма да искат да работят,” което пък се отразява на ефективността на работата.

12 цитата от легендарния инвеститор Рей ДалиоХеджфонд мениджърът е известна фигура в света на финансите, но е също толкова популярен и със своите възгледи за живота, инвестициите и много други неща

През юли Даймън заяви, че следи за тези неща и когато наема хора. Когато интервюира някого или оценява предложение за повишение на служител, той си задава няколко въпроса за кандидата, в това число „Би ли работил за този човек?“ и „Би ли искал детето ти да работи за този човек?”

Той също така оценява това дали те “поемат вината” или “как се държат, когато нещо се обърка.”

В ролята си на главен изпълнителен директор Даймън казва, че се опитва да практикува това, което проповядва.

“Никой няма да каже, че Джейми Даймън е скромен,” заяви той през юли, “но аз се отнасям с всички по един и същ начин и очаквам същото.”

За да постигате успехи, “се отнасяйте с хората по начина, по който искате да се отнасят с вас. Уважавайте хората,” казва Даймън.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg