Кое е авокадо поколението и вие принадлежите ли към него?

684
Кое е авокадо поколението и вие принадлежите ли към него?

Милениалите, или поколение Y, са хората, родени между 1981 и 1996 г.

Често ги наричат ​​поколението Me-Me-Me, или поколението авокадо (защото обичат тост с авокадо).

Сега тези хора са на възраст между 24 и 39 години.


От Bright Side събраха най-важните характеристики за тях:

Те не искат да пораснат
Друго име, което носи тази възрастова група, е поколението Питър Пан. Повечето хора на възраст между 18 и 29 години живеят с родителите си, сочат данните от проучване на Clark University.

Те учат дълго, мечтаят за добра кариера и преследват страстта си. Това вероятно се дължи на международната финансова криза, високите наеми и безработицата. 

Поколението авокадо предефинира значението на това да бъдеш възрастен. Милениалите се опитват да правят нещата по свой начин и да бъдат щастливи, вместо да вършат работа, която мразят, и да се развеждат до 30-годишна възраст.

Те не могат да си представят живота без технологиите
Поколението Y е винаги онлайн. Хората на възраст между 24 и 39 години са залепени за своите устройства (и пристрастяването към тях може да бъде истински проблем). Те проследяват колко харесвания имат онлайн и заменят реалната комуникация с виртуална.

Винаги са с телефоните си, защото се страхуват да не пропуснат нещо важно (този синдром се нарича FOMO). Около 70% от тях проверяват екраните на смартфоните си на всеки час.

Милениалите често искат да изглеждат по-добри, отколкото са в действителност, затова публикуват щастливи селфита, дори когато животът им не е щастлив.

Те често страдат от тревожност и депресия
Предишните две характеристики на това поколение често водят до тревожност и депресия. Проучване сочи, че нивото на тревожност на съвременните млади хора е същото, като при пациентите в психиатричните заведения през 50-те години на миналия век.

Милениалите са много крехки и не могат да се справят с натиска на реалния живот. Но в същото време те са първото поколение, което наистина се тревожи за своето психическо здраве. Посещават психотерапевт и разказват за проблемите си.

Защо хората се чувстват най-нещастни на 47? Кризата на средната възраст не е мит

Те искат да открият своята страст
Тези хора си поставят големи цели и не се задоволяват с по-малко. Те искат работата им да е нещо повече от начин да печелят пари, а да бъде източник на радост и да носи полза за други хора. 

Те унищожават стереотипите
Поколението авокадо търси свой собствен път. Те не искат да работят по 8 часа на ден като родителите си, така че сами си измислят професия. Например, печелят пари от сътрудничество с марки в Instagram.

Те не се интересуват от политика
Милениалите странят от политиката. Те се интересуват повече от собствения си живот. Що се отнася до политическите въпроси, разчитат на знанията и решенията на другите.

Те са толерантни към другите
Поколението Y направи идеята за позитивността много популярна. Те са толерантни към всички раси, националности, религии и уважават мнението на другите.

Те наистина обичат тост с авокадо
Тостът с авокадо е голяма част от живота на милениалите, точно колкото iPhone, Converse и кафето за навън. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg