Ефектът Уол-Март

1881
Ефектът Уол-Март

Книгата представя начините, по които компанията Уол-Март преформулира бизнес понятията, живота на служителите на фирмата и дори цялата американска икономика.

Авторът Чарлз Фишман ни отвежда в света на самите пазари, разкрива как Уол-Март сваля толкова бързо цените и как действително се поддържат тези всекидневни ниски цени.

Уол-Март e не само най-могъщата компания в света, казва Фишман, но определя и правилата, по които фирмите трябва да правят бизнес. Никоя компания не е толкова ругана и същевременно толкова уважавана.

Уол-Март вече не е търговец на дребно, а се е превърнал в екосистема. Всеки, който иска да разбере съвременните сили, движещи света, трябва на първо време да разкрие скритата и трансформираща мощ на Уол-Март ефекта.

Фишман разглежда Уол-Март не като добро или зло, а просто като доказателство за факта, че модерният живот трудно би могъл да бъде разбран, а още по-малко контролиран.

„Навлизането“ в тайните на Уол-Март завинаги ще промени вашите представи за маркетинга и бизнеса.

Поредицата „Световни бизнес империи“ на ИК „Сиела“ включва историите на едни от най-известните и успешни световни компании.

Фирмите са подбрани така, че да има представители на различните видове бизнес – телекомуникации, мебели, кафета, както и две компании, които са сред най-успешните търговци в света. Книжките са малки, но пълни с ценни практически съвети и примери от реалния пазар.

Автор: Чарлз Фишман

Издателство: Сиела

Цена 12 лв.
Вижте още:
Да правим бизнес като Nokia

Да правим бизнес като Аmazon

Да правим бизнес като IKEA

Очаквайте още в поредицата:

Да правим бизнес като Сони от Шу Шин Лу
Да правим бизнес като Бил Гейтс от Дес Диърлъв
Да правим бизнес като Ейвън от Лаура Клепацки

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg