Какво означава да си глобален мениджър?

951
Какво означава да си глобален мениджър?

Възможно ли е отделните организации да запазят местната си жизненост и в същото време да обвържат бизнеса си с глобалната икономика?

Как смелото законодателство на Абрахам Линкълн помага за създаването в САЩ на силна и единна икономика, управлявана от национални институции и непрекъснато разрастваща се средна класа от бизнесмени и собственици?

По какъв начин биха могли ръководителите да съчетаят основните и реални икономически цели на фирмата си за максимални печалби с хипотетичното морално задължение за усъвършенстване на обществото?

Защо имаше нов световен ред при Буш - баща и неговия наследник Бил Клинтън и нов световен безпорядък при Буш – син?

Ще настъпи ли краят на корпоративния империализъм?

Пред лицето на днешния световен икономически спад и международните катаклизми, отговорите на тези въпроси се оказват много трудни!

Книгата „Лидерството в един променен свят“ изследва, с помощта на именити експерти – съавтори в тази книга, ролята на лидерството предвид глобализацията и променящите се икономики и дава най-точните отговори на тези въпроси.

Поредицата на Harvard Business Review предоставя на днешните мениджъри и професионалисти фундаментална информация, от която се нуждаят, за да бъдат конкурентоспособни в този бързо променящ се свят.

От изключителните мислители, чиято дейност е дефинирала цялата област, до издигащи се звезди, които ще предефинират начина, по който мислим за бизнеса, в отделните книги от тази поредица ви представяме водещите умове и повратните идеи, които са направили тези трудове задължително четиво за амбициозните бизнесмени в организациите по цял свят.

Досега издателство “Класика и Стил” предостави на българските читатели възможност да се запознаят със следните трудовете от тази поредица: „Духът на лидера“ , “Оценка на изпълнението на служителите“, „Екипите, които успяват“ и представяната книга „Лидерството в един променен свят“.

Последното заглавие от поредицата е „Управление на проекти“

Екип от автори

Издателство: Класика и Стил

Стр. 210
Цена: 15.00 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg