"Сексът и офисът" или разкази за интриги, ухажвания и подмолни планове

1828

За пореден път блестящата Хелън Гърли Браун отстоява житейското си мото да бъде себе си. След бестселърите “Да имаш всичко” и “Сексът и неомъжената жена”, първата дама на “Космополитън” ни провокира със “Сексът и офисът”. Тема, по която повечето от нас избягват да говорят или просто многозначително се усмихват.

Разбира се, за подобно поведение можем да се разровим и в народопсихологията си, но е факт, че в по-голяма степен човешкото поведение надхвърля националното и темата за сексуалните отношения на работното място остава твърде пикантна - не само в България.

Именно затова “Сексът и офисът” грабва окото. Книгата е малък вулкан от информация и полезни съвети за жените днес, или поне за онези, които желаят да имат по-пълноценни взаимоотношения с мъжете на работното си място – както със своите колеги, така и с началниците си.

Информацията и съветите в тази книга ще прибавят капчица блясък в нашето всекидневие, но нито ще навредят с нещо на кариерата ни, нито ще се отразят негативно на функционирането на фирмите, за които работим. В крайна сметка, работата е мястото, където прекарваме по 8 часа дневно, 5 дни седмично, нали така? Та дори понякога и уикенда!

Когато говорим за офиса, в това понятие не включваме, разбира се, единствено работата зад бюро. Специалните връзки могат да бъдат създавани и на строежа, в музея, по време на събрания, в телевизионното студио или супермаркета. Въобще – навсякъде, където работните колективи се състоят от хора от двата пола.

И за да е всичко уточнено, под понятието “секс” Хелън Гърли Браун не разбира буквалното изпълнение на този акт. В случая то предполага близко приятелство и сътрудничество, може би с леко сексуален нюанс (което не му пречи след време да се задълбочи).

И така от “Сексът и офисът” ще научим:
* Как да обичаме шефа си - абсолютна необходимост, ако възнамеряваме да водим пълноценен служебен живот
* Как да се обличаме и държим в офиса – едновременно строги и секси, любезни и съблазняващи
* Как да оцеляваме в служебната джунгла или как да се справим с всичко, което препречва пътя ни към върха
* Как да се превърнем в колежката, която всички канят на обяд
* Как да ни забележат на служебното парти
* Как да сме №1 в най-сексапилния служебен спорт – командировките
и разбира се, конкретни инструкции за преследване и улов на мъже без нито една черна точка в CV-то.

И ако след всичко казано дотук, смятате, че това е типичната женска книга, грешите. “Сексът и офисът” е книга за всички, които водят офис живот или си имат вземане-даване с хора от срещуположния пол. Съветите са към жените, но каква по-добра стратегия за мъжете от тази да опознаят “врага” отблизо?

“Хелън става все по-добра и по-добра! Тя е проницателна, интересна и остроумна, и определено заслужава да бъде прочетена! Тя е просто една СТРАХОТНА жена!”

Доналд Тръмп


Автор: Хелън Гърли Браун

Издателство: Кръгозор

На пазара от 18 февруари

Цена: 9.90 лв.
Стр. 280
Американска

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg