Знаем ли как да водим бизнес кореспонденцията си на английски?

2737
Знаем ли как да водим бизнес кореспонденцията си на английски?

Това е книга за вашия офис. В нея може да се прочете всичко за устното и писмено общуване на английски език в бизнеса. Съдържа най-често срещаните изрази и стандартни форми за всяка делова ситуация – запитвания, срещи, поръчки и др.

В „Бизнес кореспонденция Английски“ може да научите повече за ефективна бизнес кореспонденция (от резервация в хотел през рекламация до напомняне за плащане), да получите допълнителна информация и съвети за успешното и уверено общуване с вашите бизнес партньори, както и за професионална комуникация по телефона.

Наръчникът предлага и упражнения, международна таблица за спелуване на наименования и др.

„Бизнес кореспонденция Английски“ се състои от пет раздела - Текстови елементи: често употребявани изрази и стандартни формулировки; Кореспонденция от общ характер; Информация и практични съвети; Речник и Упражнения.

Разделът „Текстови елементи: често употребявани изрази и стандартни формулировки“ съдържа информация за писмото, видовете обозначения върху писма, обръщение към получателя, дата, относно, въведение, заключителни думи, поздрав, подпис, провеждане на телефонни разговори при различни ситуации и др.

В „Кореспонденция от общ характер“ книгата предлага информация за проформа фактура, за запитване в отдел „Човешки ресурси“ за вакантно място, за отрицателен отговор на запитване за вакантно място, уговаряне на среща и др.

„Информация и практични съвети“ съдържа българска и международна система за спелуване, телефонни данни (телефонни кодове и номера, съобщаване на телефонен номер и др.), времеви зони, мерни единици (температурни скали и мерни единици), числа (редни числителни имена, запетая и точка при числата), пощенски обозначения на държавите и др.

Автор: Вера Ек, Саймън Дренан

Издателство: СофтПрес

Стр. 120
Цена: 7.19 лв.


Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg