Милионер: Да следваш страстта си е пълна глупост

3678
Милионер: Да следваш страстта си е пълна глупост

© Twitter

Милионерът сериен предприемач Скот Галоуей твърди, че за постигането на успехи има две съществено важни тайни: първата е, че да следваш страстта си е пълна глупост, а втората е да си избереш добър партньор в живота.

Страстта ви може да не ви донесе финансови успехи

"Възвръщаемостта на инвестициите и сексапилът са в обратна връзка. Какво имаме предвид? Простичко казано: Не следвайте страстта си," казва пред CNBC Галоуей, който продава своята компания L2 Inc. за над 130 млн. долара.


"Вместо това се концентрирайте върху своя талант. "Откриите в какво сте добри и след това инвестирайте 10 000 часа в него и станете страхотни в това нещо," казва Галоуей.

Да се съветват хората "да следват страстта си" е популярно, но Галоуей, който е и преподавател по маркетинг в бизнес училището Стърн към Нюйоркския университет, не вярва на това.

"Разни хора идват често в Нюйорския университет и казват: 'Следвайте страстта си', което са пълни глупости, най-вече защото този, който ви съветва да следвате страстта си, е станал невероятно богат от продажбата на софтуер за планиране на работата на здравни работници. А аз отказвам да повярвам, че това е било неговата или нейната страст," казва той.

Успелите хора обикновено са влюбени в атрибутите на своя успех и могат да обединяват атрибутите на богатството и влиянието със страст към това, което ги е направило успели.

"Това, към което са изпитвали страст, е да бъдат страхотни в нещо, а след това допълнителните атрибути към това да си страхотен в нещо, като признанието от колегите, парите, социалния статус, ще ви накарат да изпитват страст към каквото и да е то," казва Галоуей.

Милиардер: Не се сещам за причина нормален човек да носи костюмНека съм първият, който ще ви каже, че ако имате нужда от костюм, за да придобиете увереност, тогава имате проблеми, казва Марк Кюбан

Често срещаните неща, към които хората изпитват страст, като спорта, филмите и ресторантите, изискват много време и като цяло не водят до финансов успех, казва Галоуей. "Така че, ако искате да работите за Vogue, да откривате нощни клубове или да продуцирате филми," трябва да сте подготвени за скромно заплащане за труда си, според Галоуей.

Той не е единственият предприемач, който не подкрепя тезата, че ако човек следва страстта си, това ще му донесе финансови успехи.

Милиардерът и технлогичен предприемач Марк Кюбан, чието състояние възлиза на около 4 млрд. долара, според Forbes, искал да бъде спортист, но осъзнал, че никога няма да успее на високо ниво.

"Една от най-големите лъжи в живота е 'следвай страстта си,'" заяви преди време Кюбан. "Всички ви казват: 'Следвай страстта си, следвай страстта си.'"

Подобно на Галоуей, Кюбан също препоръчва човек да се занимава с нещо, в което е добър.

Избирайте подходящия партньор в живота

Вторият ключов атрибут към успеха, според Галоуей, е човек да си избира добър партньор в живота.

"Най-важното решение, което ще направите по отношение на щастието в живота ви, е това с кого ще си партнирате, не професионално, а в личен план: приятел/ка, съпруг/съпруга," казва той.

Важният критерий за избирането на партньор е да намерите някого, с когото гледате в една посока по отношение на ценностите и най-важните въпроси.

"Какво е ролята ви в домакинството? Къде ще живеете? ... Какво смятате за броя на децата, които ще имате ...? Тези разговори, свързани с ценностите, са от ключово значение, защото могат да бъдат невероятни пречки, ако нямате съгласие по тях," казва Галоуей.

Трябва също така се се договорите за това как ще изкарвате и как ще харчите пари, казва той: "Кой ще изкарва парите? ... И двамата ли? Колко пари очаквате да изкарвате и колко очаквате да харчите? ... Какъв ще бъде вашият начин на живот?"

Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет също твърди, че най-важното решение в живота на човек е за кого избира да се омъжи/ожени.

"Би трябвало да се обвързвате с хора, които са типът човек, който вие бихте искали да бъдете. Ще се движите в тази посока," казва той.

"Най-важният човек в това отношение без никакво съмнение е вашият съпруг/съпруга. Не мога да подчертая достатъчно дебело колко важно е това", казва Бъфет. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg