Младите американци ще инвестират близо 50% от помощите си в акции

452
Младите американци ще инвестират близо 50% от помощите си в акции

© Pixabay.com

Проучване на Deutsche Bank разкрива каква сума от очакваните чекове с помощи може да достигне до фондовите пазари.

Резултатите от проучването показват, че половината от участниците на възраст между 25 и 34 години планират да инвестират 50% от чековете си с помощи в акции, което кара германската инвестиционна банка да заключи, че “голяма част от очакваните помощи под формата на стимули вероятно ще достигнат до акциите.”

Междувременно, младежите на възраст между 18 и 24 години, участвали в проучването, планират да използват 40% от помощните си средства за инвестиции в акции, докато при групата на 35-54-годишните делът е 37 на сто. Хората на възраст над 55 ще инвестират в акции едва 16% от парите, които получат.


Като цяло онлайн проучването сред 430 инвеститори на дребно разкрива, че участниците планират да вложат голяма част (37%) от средствата, които евентуално ще получат, директно в акции, което може да представлява значителен приток към пазара.

Проучването, което беше публикувано за първи път в края на миналия месец, се фокусира върху засилващата се тенденция по-млади хора да навлизат в инвестирането на дребно.

Проучването разкрива, че предишните стимули, които бяха раздадени в последните месеци в опит за рестартиране на щатската икономика в разгара на пандемията от коронавирус, “са били използвани масово за инвестиции в акции.”

Повечето от участниците (72%) са отговорили, че са получили такова плащане, а повече от половината (53%) са казали, че са инвестирали част от парите в акции. По-младите хора е много по-вероятно да са инвестирали в стимулите си в акции, според проучването.

Анализатори отбелязват, че тези чекове все още са били малък дял от общите средства, инвестирани на пазара, но прогнозират програма при следващите плащания.

Новите дребни инвеститори са считани за ключов двигател на поскъпването на акциите през последната година. Проучването установява, че повече от половината от участниците са увеличили инвестициите си в акции през последната година, като малко по-малко от половината (45%) са инвестирали за първи път.

Международните пазари ще следят отблизо случващото се с пакета от стимули в САЩ в идните дни. Сенатът в Конгреса прие проектозакона за помощи на стойност 1.9 трлн. долара през уикенда.

В пакета са включени директни плащания в размер на до 1 400 долара за повечето американци, увеличение с 300 долара на помощите за безработни до септември и разширяване на обхвата на детските данъчни кредити за една година.

Контролираната от демократите Камара на представителите в Конгреса ще приеме закона по-късно през седмицата, а президентът Джо Байдън се очаква да го подпише преди програмите за подпомагане на безработицата да изтекат на 14 март.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg