Направете тези 7 неща правилно, ако си търсите работа

2044
Направете тези 7 неща правилно, ако си търсите работа

© pixabay.com

Търсенето на работа може да бъде натоварващо и изморително, но едновременно с това и по-лесно, отколкото си мислите. Дори източник на удовлетворение.

За тези от вас, които неочаквано са загубили работата си, предстоят няколко стъпки. 

1. Обновете профила си в LinkedIn
Не подценявайте възможността да намерите работа през професионалната социална мрежа. Там можете да търсите новия си кариерен път, а може и да бъдете видени и избрани.

2. Напишете по-добре CV-то си
Може да го приложите и в LinkedIn профила си. Ако работите в творческата сфера – например графичен дизайнер, копирайтър, мениджър социални мрежи, то проявете своите качества в професионалната си картичка. Начинът, по който се представяте на хартия, говори доста за личността ви.


3. Четете, четете и четете описанията на работните позиции, за които кандидатствате
Направете списък от кариерните позиции, към които проявявате интерес. След това започнете да ги търсите. Записвайте си какви са изискванията на работодателите. Три години опит в модата? Adobe Illustrator?

Полезно е да запазите няколко от предпочитаните обяви, за да се научите след това как да напишете своето мотивационно писмо. Работното предложение ви въвежда умело в езика на професията.

4. Започнете да обновявате уменията си
Има ли умения, описани в обявите, които вие може да придобиете? Време е да развиете професионалните си възможности. Запишете се на курс или пък проучете как са работи с най-търсените програми в интернет.

5. Прегледайте профилите си в социалните мрежи
Много служители от отдел „Човешки ресурси“ имат навика да преглеждат профилите на кандидатите за работа. Как изглежда вашият профил?

Защо все повече хора предпочитат да работят на стари години?В почти всички развити икономики посивелите коси започват да се забелязват все по-често в общата работна сила

6. Бъдете доброволец и поддържайте контактите си
Във Facebook можете да откриете всевъзможни събития, свързани с професионалната сфера, в която искате да се развивате. Посетете ги! Там ще завържете познанства, ще навлезе в материята и ще бъдете в крак с актуалните събития.

7. Обновете дрехите си за интервю
Първото впечатление е важно. Не го подценявайте! Бъдете умни и добре подберете дрехите, които ще носите на интервютата.

8. Успяхте!
Вие успяхте да си дадете шанс за нова работа, отмятайки всяка една от предните стъпки. Сега е време да разберете, че всички тези съвети не ви променят като човек. Те ви представят подобаващо пред бъдещия ви шеф. Оттам насетне всичко е във вашите ръце.

Успех!

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg