Нова книга дава жокери за ефективната комуникация с клиенти

2979
Нова книга дава жокери за ефективната комуникация с клиенти

© Profit.bg

Ако маркетингът е вашата работа и страст, ако искате да подобрите уменията си да убеждавате и да се научите да мислите извън установените рамки, тази нова книга вероятно ще ви бъде от полза. След „Levels Up – да превърнем идеите в бизнес, а мечтите в реалност“, чиито два тиража бяха изчерпани за кратко време, Радослав Благоев е готов с втората си книга „Хвани жокера“, която ще бъде представена на 9 март.

Авторът, който е експерт по ефективни продажби, стратегически маркетинг и убеждаваща комуникация, споделя 20-годишния си опит, за да помогне на търговци и рекламисти да хванат жокера в комуникацията с клиентите си и по този начин да повишат ефективността на продажбите си.

Според Благоев точно неефективната комуникация – вътрешнофирмена или насочена към потенциални и настоящи клиенти, е най-големият проблем на бизнеса и това го е провокирало да сподели в книга наблюденията си от последните години върху различни видове бизнес – от заведения и магазини до клиники и салони за красота.

Всяка глава от книгата всъщност е отделна история, пример от практиката, разказани живо и увлекателно от автора, а на страниците й ще откриете много жокери за постигане на крайната цел – да се превърнете в добри комуникатори и да стигате лесно и бързо до клиентите си.

Открехваме завесата само с един – гледайте на хората като съвкупност от цветове, отговарящи на четрите от характера им.  Ако обичате да се разпореждате, харесвате предизвикателствата и искате победата на всяка цена, червеният е вашият цвят.

Ако сте родени за приключения, лесно създавате контакти, любопитни сте, но не обичате много да слушате какво ви се говори, то вие определено сте в отбора на сините. Зелените пък са хора на науката – методични, прецизни и аналитични, но и скучни, без изразена личност и харизма.

Четвъртата група са жълтите – благородници, които обичат да помагат на хората, но и избягват да вземат решения, защото се страхуват да не засегнат някого с тях. Всъщност повечето хора са съвкупност от цветове, така че в комуникацията си с тях търсете доминиращия, за да привлечете вниманието им и да ги накарате да свършат това, което искате, съветва Благоев.

А когато го постигнете, нека радостта ви не продължава твърде дълго. „В директните продажби няма второ място. Или печелиш сделката, или губиш, а радостта от победата е кратка, защото на следващия ден отново трябва да си победител“, казва Радослав Благоев.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg