10 движения, които могат да ви оставят без работа

21245
10 движения, които могат да ви оставят без работа

Вашето тяло може да каже много за това кой сте вие. Да предположим, че вие сте най-добре квалифицираният кандидат на интервю за работа,но ако по време на интервю с потенциален работодател сте пропуснали да се усмихвате, прегърбвате се на стола или избягвате контакт с очи - имате минимален шанс за нова работа. За десет грешни движения на тялото, които могат да се отразят зле на кариерата ви, разказва Forbes:

Слабо ръкостискане

След като интервюиращият ви покани, го погледнете в очите, усмихнете се и протегнете ръка за ръкостискане, което не трябва да е твърде силно, нито твърде слабо. "Ръкостискането трябва да бъде силно, но не чупете ръката на мениджъра - казва експертът по език на тялото Пати Ууд. - Тайната на доброто ръкостискане е в дланите. Протегнете ръка и докоснете дланта. Обхванете ръката с всички пет пръста и стискайте толкова, колкото и мениджърът " Но не забравяйте, че силата на натиск варира в различните култури.

Навлизане в личното пространство

Отнасяйте се с уважение към личното пространство на мениджърите и колегите си. Избягвайте да стоите прекалено близко и в никакъв случай – не ги прегръщайте.

Кръстосване на ръце

тази поза може да издаде вашата отбранителна позиция и да сигнализира за дисконфорт. По-добре жестикулирайте – така ще се покажете като по-енергичен и експресивен. Жестикулирането също облекчава постъпването на информация в мозъка и прави тембъра на гласа по-разнообразен.

Не си играйте с косата си.

Това е показател за стрес, но заради него можете да изглеждате като малко дете, казва Ууд. Не отвличайте вниманието на мениджъра с такива игриви жестове.

Седете изправен

Седнете изправен. Асиметричната позиция на тялото може да покаже объркване или неискреност.


Българският бизнес

Автор: Леся Бакалова

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg