10 начина да избягвате загуби на валутните пазари

2773
10 начина да избягвате загуби на валутните пазари

Все повече стават трейдърите на глобалния форекс пазар, който привлича със своите възможности за печалби, ползване на значителен заемен капитал и ликвидност от 4 трлн. долара на ден.

Ето и десет съвета към настоящите и бъдещи трейдъри на тези пазари, които биха им помогнали да ограничат загубите си, дадени от финансовото издание Investopedia.com.

1. Опознайте пазара

Това, че форекс пазарът е само на няколко клика от вашия компютър, след като посетите някой брокер и си откриете сметка, не значи, че не трябва да опознаете пазара, преди да започнете да търгувате. Наблюдавайте го, следете неговите реакции на новини. Създайте си цялостна картина за лостовете, които оказват въздействие върху него. Предварителната подготовка е критична за това да имате представа за рисковете и опасностите, които ви грозят.

2. Намерете надежден брокер

Ако сте активен трейдър, или начинаещ, то най-вероятно ще правите доста сделки. Подсигурете се, че вашият брокер е благонадежден и не работи срещу вашия интерес. Намерете такъв с добри такси и комисиони и добър спред при валутните двойки, което ще означава, че брокерът няма да ви яде от капитала. Препоръките са критични. Прочетете в специализирани форуми какви са отзивите за брокерите във вашата страна. Не забравяйте, че ако няма достатъчно изгодни оферти, то лесно и бързо бихте могли да откриете сметка и в чужбина. Живеем в глобален и интерактивен свят и достъпът до чужди брокери никога не е бил по-лесен.

3. Направете си демо сметка

Демо сметката е нещо почти задължително за начинаещите брокери. Тя ще ви даде възможност да се запознаете отблизо и реално и с търговската платформа на избрания от вас брокер, като по този начин ще се предпазите от досадните технически грешки, които можете да направите при търговия с непознат софтуеър.

И все пак имайте едно наум, че демо сметката се различава значително от реалната, където сте вложили истински пари и това най-вероятно ще доведе до различното й управление.

4. Започнете с малко

Започнете с по-малка от предварително предвидената сума, като така ще си подсигурите спокойствие и постепенна увереност с времето, когато видите резултата си. Началото е трудно, така че не рискувайте много, преди да сте си изградили правилна и печеливша във времето стратегия.

5. Простите анализи понякога са най-добри

Много платформи дават широк набор от възможности за технически анализи. Не използвайте всички и такива, които не сте наблюдавали с времето дали реално работят. Така можете само да се объркате. Вместо това следвайте прости правила, стига да работят.

6. Паричен мениджмънт и дисциплина

Това е може би най-важният фактор за да сте печеливш трейдър и да останете на пазара за дълго време. Докато изкарването на пари е цел, то това да не губите в размери, които не можете да си позволите е от критично значение за крайния успех.

Наложете си правила за влизане и излизане от позиции, или за размер на загубата за сделка. Правила можете да имате и за обем за сделка. И докато изготвянето на подобни правила е относително лесна задача, то може би предизвикателството пред инвеститорите е тяхното спазване. Дисциплината е друк ключов критерии за успех.

7. Използвайте разумен ливъридж

Брокерите ще ви дават право да ползвате заемен капитал традиционно 100 пъти превишаващ вашия собствен такъв. За да не се превърне валутната търговия в казино обаче, е добре да ползвате разумен ливъридж, максималното ниво, което да си определите предварително.
Виж целия материал тук

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

KKK
# 0
14:06 | 14 June 2011
bulshit
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg