10 начина да си съставите представа за някого

5696
10 начина да си съставите представа за някого

Едно е да си съставите представа за някого, базирайки се на това, което той ви казва. Истинските майстори на преговорите научават много повече за човека срещу себе си, без той да отвори уста.

Ето 10 прости трика, които да използвате, за да извлечете ценна информация за другия.

1. Разгледайте как са облечени

Впечатлява ли ви облеклото им? Опитайте се да обърнете внимание на конкретен елемент от облеклото или прическата. Изглеждат ли ви удобно облечени? Ако смятате да назначите човека пред себе си на определена позиция, дали той умее да се облича спрямо нея?

2. Поставете предизвикателство

Направете така, че мястото, на което е срещата, да разполага с недостатъчен брой столове. Или пък преведете човека през мръсна и разхвърляна стая. Как се справя той с тези необичайни обстоятелства?

3. Тествайте ги с мълчание

Понякога можете да научите нещо за някого, като провокирате предизвикателство и гледате как реагира. Например можете да „установите“ странна тишина. Колко време ще мине, преди човекът да наруши мълчанието? Реагира ли той като лидер или като социален последовател?

4. Проверете ноктите на пръстите

Нахапани ли са? Неглижирани? Чисти? Ноктите на пръстите говорят много за човека. Те показват ясно дали човекът срещу вас е организиран или подложен на много стрес.

5. Обърнете внимание на обувките

Удобни ли са или никак даже? Чисти? Подходящи за случая?

6. Хвърлете поглед на носа им

Носът и ушите са ценен източник на информация, тъй като изискват ежедневно поддържане. Има ли прораснали косъмчета?

7. Направете нещо неочаквано

Например можете да се протегнете за приятелска прегръдка. Отвръщат ли ви? Дърпат ли се? Правят ли от това шега? Начинът, по който хората се справят в неочаквани ситуации, ясно говори за това каква личност са.

8. Наблюдавайте как се държат със служителите

Докато чакат, за да разговаряте, как общуват с хората край себе си? Можете да направите следния експеримент – да оставите човека, с когото предстои да говорите, в лобито. Наблюдавайте го тогава, когато той смята, че никой не гледа. Проявяват ли уважение към хората край себе си, безразлични ли са?

9. Предложете им напитка

Приемат ли бутилката вода, която им давате, но не я отварят? Ако им предложите нещо по-необичайно, например кокосова вода или екзотичен плод, приемат ли го?

Ако пък часът го позволява, предложете им чаша алкохол. Гледайте как ще реагират и как ще се държат по-нататък.

10. Смейте се

Няма нищо по-смущаващо от това да правите шеги пред напълно непознат човек. Това може да го накара да реагира по съвсем неочаквани начини, които обаче ще ви дадат ценна информация.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg