10 причини да не сменяте работата

9229
10 причини да не сменяте работата

Много често се замисляме дали да не сменим работата си. И докато обикновено имаме сериозни мотиви защо да направим това, ето някои случаи, в които може би е по-добре да премислите подобно решение, според изданието Business Insider:

1. В трудни за икономиката времена

На пръв поглед на всеки е ясно, че когато икономиката е в криза, напускането на работата може би не е най-доброто решение - особено на такава работа, която дава голяма доза сигурност, или е в компания с голям потенциал да преживее кризата.


Преди да вземете решение за смяна на работата си, добре проучете новия си потенциален работодател. Имайте предвид, че при началото на съкращения обикновено работодателите почват с новопостъпилите служители.

Дори и икономиката да върви, невинаги различните отрасли се движат в унисон с нея, така че може секторът, в който работите, да изпитва трудности, дори и икономиката да е в добра форма.

2. Надявате се да изкарате повече пари

Доходите са най-честият мотив за смяна на работното място. Преди да прибегнете до подобна стъпка обаче, проучете какво е средното възнаграждение не само за позицията, която заемате, но и за опита и квалификацията, с която разполагате.

Освен това, макар и възнаграждението да е ключово, често по-високота заплата може и да не успее да компенсира по-лоши условия на труд, повече работни часове или по-малкото свободно време за семейството. В крайна сметка - парите не са всичко.

3. Отегчени сте

Всеки работещ стига до определен момент на отегчение и досада от своята работа. Смяната на работното място обаче не е решение. Най-вероятно ще стигнете до такъв момент и на новото си работно място.

Вместо да скачате от „цвят на цвят“, помислете как да разнообразите и направите работата си такава, че да ви носи удоволствие. Поговорете с ръководните органи, за да помислите съвместно за различни варианти и опции.

4. Работите твърде много

Много често хората работят повече, отколкото им се иска, защото естеството на работата го налага. Преди да напуснете, направете разбор и равносметка на работното си време и задължения, опитайте се по-добре да планирате, поговорете за този проблем с мениджмънта.

Често хората работят повече, не защото компанията го изисква, а защото са „работохолици“ по природа. Така че невинаги смяната на работното място ще означава по-малко работа.

5. Преди ключов момент в живота

Често вниманието на хората е насочено в по-голяма степен към определено събитие, което е свързано с голяма промяна. В подобни моменти не прибягвайте към прибързани решения за смяна на работата си, без да сте имали добра възможност да помислите за алтернативите и последствията от това. Не подхождайте емоционално.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg