10 съвета от милиардери

39775
10 съвета от милиардери

Ако искате да успеете в живота, учете се от тези, които вече са го направили.

Това са десет съвета от милиардери за това как да забогатеем, но и за това как да бъдем по-щастливи:

1. „Ставаш това, в което вярваш. Това къде се намирате днес зависи от онова, в което сте вярвали в живота си до сега.“ - Опра Уинфри (2.7 млрд. долара).


 

Първо, трябва да вярвате, че можете да бъдете велики. Много от днешните милиардери са такива, защото са вярвали, че могат да направят нещо, за което другите са мислили, че е невъзможно.

Промяната е възможна. Успехът е възможен. Но не можете да постигнете нещо, в което не вярвате.

2. „Всеки ден се убеждаваме в това, че нашият успех се базира на успеха на всички членове на обществото, на обществото като цяло.“ Пиер Омидяр (6.7 млрд. долара).

Вашият успех е директно свързан с това какво правите за останалите. Не става въпрос само за това кого познавате, а за това какво правите за тези, които познавате.

Успехът обича щедрите!

3. „Човешкият живот обикновено протича доста непланирано, неуправлявано, неподправено. Само тези, които мислят за живота като за приключение, в което трябва да избират между различни възможности, които са си създали за себе си – само те установяват истински контрол над живота си и го живеят пълноценно.“ Карл Албрехт (25.4 млрд. долара).

Всичко, което правиш (или избираш да не правиш), е въпрос на твой избор.

Повечето от нас мислят, че животът е нещо, което ни се случва. Всъщност, животът е нещо, което ние си създаваме, като участваме активно в създаването на обстоятелства и блокирането на други.

Вие избирате какъв живот ще живеете.

4. „Най-важното нещо, в което трябва да вярваме, е, че за нас израстването е начин на живот и ние трябва да растем непрекъснато.“ Мукеш Амбани (22.3 млрд. долара).

Успехът не е събитие, а процес! Милиардерите разбират от този процес повече от нас. Те непрекъснато работят по това да се подобряват, да засилват шансовете си, да постигат по-високи резултати.

5. „Да си свършиш работата – това е основата за успеха в моята компания.“ Майкъл Блумбърг (22 млрд. долара).

Успелите хора често са успели, защото вършат това, което други хора не искат или не смеят.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

анонимен
# 0
19:01 | 14 January 2013
И аз съм напълно съгласна и се присъединявам към мнението на THINK.Без пари не можеш да си нито здрав,нито щастлив,нито красив,нито харесван от околните,а какво останало обичан. Споделям всичко това от личен опит. Клишесто,че парите не са всичко е фалшива утеха за бедните.
Станислав Гатев
# 1
13:08 | 29 August 2012
Всеки има мнение ! Прекрасно ! Виш какъв резултат имаш, ако не си доволен, промени действията си, вярванията си! Което няма като как да стане веднага ! Затова има много дървосекачи, всички искат на момента резултат! Ако търсиш възможност да бъдеш здрав, да имаш повече време за себе си, пари и всичко тива да не е сметка на някой друг, пишете ми на лично или се обадете на тел.0884105069 Ако ли не, нямате право да кажете, че не сте имали възможност за тези три основни неща! Ако вярвате в късмета, ок, то ви го пожелавам в изоболие! :) Успех мечтатели !
Xakepa
# 2
11:08 | 22 August 2012
За това последното не знам какво мислят хората по света, но със сигурност не е начин да станеш богат в България.На всякъде, като гледам хората мислят за повишаване на позицията във фирмата, на заплатата и изобщо живеят с перспектива за подобряване живота без значение дали в служебен или личен план.Ние в България живеем ден за ден или поне една огромна част от обществото
Koko
# 3
22:08 | 13 August 2012
Умен беден няма
az
# 4
18:08 | 13 August 2012
съгласена съм THINK
THINK
# 5
03:08 | 13 August 2012
say, тия думи може да ги напишеш само в някой лексикон на някоя второкласничка. Касотата се постига с пари. Елементарно доказателство Холивуд. Там няма нито един човек без намеси по тялото му. Любовта също се купува с пари. Най-малкото, колкото повече пари имаш толкова по-големи възможности имаш да патуваш и да се срещаш с различни хора, следователно много по-големи шансове да намериш, точния за теб човек. 3-то .... не че нещо, ама питай Левски и Ботев дали парите не са важни за свободата. Не си ли чувал за известното тефтерче на Левски, дето е записвал всички провизии и оръжия които са му били нужни. Да си мечтаеш за свобода не са ти нужни пари. Но да се бориш за свобода ти трябват доста пари !!! Парите са ресурс. Ресурс=ВСИЧКО !!! Въздух, вода, храна, злато ..... Без ресурс не можеш да съществуваш. Колкото по-ценни ресурси притежаваш, толков по-добре живееш ..... Толкова е елементарно. Ако нямахме материални тела нямаше да се нуждаем от ресурси. ДА, ама живеем в тела, които се нуждаят от ресурси, за да не умрат и за да се чувстат щастливи.
Съвети за начинаещи олигарси
# 6
11:08 | 12 August 2012
Стани богат ! Не си плащай данъците! Не плащай заплати и осигуровки ! Корумпирай системата максимално и се възползвай от слабостите и непрестанно ! Не се интересувай от нуждите или мнението на обикновенните хора те не съществуват и не преставляват интерес за теб ! Източвай държавата нея ( бюджета й ) има кой да го пълни ! Намери най-простата жена която съществува за да не се видиш в чудо ! Никога не участвай в благотворителност пари за бедните ще дадат средната класа ! Възползвай се от всичко и от всеки който си мисли , че на теб ти пука за него открадни му идеята и направи максимално много пари за максимално кратък срок ! Гледай си кефа ако някой не е съгласен да си гледа работата ! Разтягай локуми пред медиите важно е да си добър по медиите в реалният живот си бъди ти тези който могат да те видят само по медиите няма как да разберат , че всъщност ти си абсолютен боклук ! Кради,лъжи, убивай, закачи се към някоя партия на която хората вярват , че ще се справи със проблемите на страната и го зачукай на всички ! Източвай редовно парите отпуснати на страната ( от ЕС ) в която си , а след това хвърли вината на някой друг ! Уреди и роднините си да цоцат от държавата тя ( държавата няма нищо против ) ако има ще си каже ! Купи си максимално скъпа и мощна кола и карай като ненормален и блъскай наред ако някой оцелее не се притеснявай има болници,здравна каса медицински застраховки и глупаци които да платят чрез SMS сметката вместо теб докато ти се изявяваш някъде другаде , ако нямат нищо от изброените неща пострадалите да са ги имали на теб какво ти пука ти без да искаш не нарочно обществото е тъпо и наивно малкото на които им пука и мислят останалите глупаци ще ги поставят на място не се притеснявай ! Подчини медиите мупи ги манипулирай ги пълни ги със скучни и безсмислени новини за неща които на никого не са интересни дори и на теб самият така няма да могат да напишат истината за теб ( най-после ) ! Давай съвети как се печелят пари по честни начини особенно ако ти не си забогатял по този начин така всички мечтаещи да забогатеят глупаци ще те мислят за голяма работа вместо за поредният боклук с пари !
БГ Богаташ => Съвети за начинаещи олигарси
# 7
11:08 | 12 August 2012
Поредните празни приказки от криминално забогатялите нищо ново нищо интересно ! Стани богат ! Не си плащай данъците! Не плащай заплати и осигуровки ! Корумпирай системата максимално и се възползвай от слабостите и непрестанно ! Не се интересувай от нуцдите или мнението на обикновенните хора те не съществуват и не преставляват интерес за теб ! Източвай държавата нея ( бюджета й ) има кой да го пълни ! Намери най-простата жена която съществува за да не се видиш в чудо ! Никога не участвай в благотворителност пари за бедните ще дадат средната класа ! Възползвай се от всичко и от всеки който си мисли , че на теб ти пука за него открадни му идеята и направи максимално много пари за максимално кратък срок ! Гледай си кефа ако някой не е съгласен да си гледа работата ! Разтягай локуми пред медиите важно е да си добър по медиите в реалният живот си бъди ти тези който могат да те видят само по медиите няма как да разберат , че всъщност ти си абсолютен боклук ! Кради,лъжи, убивай, закачи се към някоя партия на която хората вярват , че ще се справи със проблемите на страната и го зачукай на всички !
say
# 8
11:08 | 11 August 2012
Ако парите правеха красотата, любовта, свободата да избираш и да бъдеш какъвто искаш, можем напълно да завидим на милиардерите. На пръв поглед ще кажете, че без пари нищо не става. Да, ако това е вашата цел. И не, ако целта ви е по-висока.
Антон Керчев
# 9
11:08 | 11 August 2012
Напълно съм съгласен.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg