14 грешки, които добрите лидери не могат да си позволят да правят

4777
14 грешки, които добрите лидери не могат да си позволят да правят

Добрият лидер води екипа си към успех. Такъв ли сте вие? Дали проблемите и провалите не са резултат не от лоши служители, а от вашата неспособност да мотивирате и да ръководите?

Вижте няколко грешки, които един лидер не може да си позволи да направи, според експертите:

1. Очаквате хората от екипа ви да работят, да им пука и да мислят повече, отколкото вие самите. Вие задавате тона – те само следват!


2. Наемате хора, които имат много опит, но малко страст. Няма да получите желаните резултати.

3. Мислите си, че всичко около вас знаят какво се очаква от тях. Не можете да си представите за колко много неща хората си нямат и идея.

4. Толерирате агресивност, дори и пасивна, от някого от екипа. Това ще доведе до проблем.

5. Позволявате на служителите, отговорни за продажбите, да се мотаят, ако са си постигнали таргета. Това ще бъде проблем в бъдеще.

6. Поставяте норматив в цифри, който вашите служители трябва да постигнат, а не качество. Светът се променя към по-добро с качество, а не с количество.

7. Задоволявате се с „достатъчно добре“. Дори и днес бизнесът ви да върви и да можете да си позволите да се задоволите с „достатъчно добре“ вместо с „отлично“, утре то бързо ще стане недостатъчно добре.

8. Отнема ви доста време, преди да се решите да уволните служител, от когото не сте доволни. Рано или късно това трябва да стане и колкото по-късно, толкова по-зле за всички, включително за останалите от екипа.

9. Държите негативни хора, защото „си вършат работата“. Работното място трябва да има приятна атмосфера. Това, че някой си върши работата, не е достатъчно.

10. Икономисвате от парите за sales експертите ви. Ако те са добри - плащайте им заслужен процент. Не се опитвайте да бъдете стиснати с хората, които носят пари във фирмата, защото може да напуснат.

11. Фокусирате се над краткосрочния ръст. Опитайте се да видите приходите и компанията си в далечното бъдеще.

12. Не слушате и не вземате съвети от служители, клиенти, съветници и конкуренти. Те можа да имат право.

Виж още: 20 интроверти, които са сред най-успелите хора в света 

13. Позволявате на страха от провал да ви спре. Понякога са необходими смели действия, за да се постигне успех. Ако не рискувате, няма да стигнете далеч.

14. Не давате средства за обучение и развитие на екипа ви. Всеки трябва да се учи. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg