28 прости промени, които ще ви направят различен човек

15747
28 прости промени, които ще ви направят различен човек

За да придобие човек нов навик, са му нужни 30 дни. Началото е най-трудната част. Представяме ви 28 идеи, всяка една от които може да се осъществи в рамките на следващите 30 дни.

Изберете между 2 и 5 от тях и се опитайте да ги осъществите следващия месец. След това изберете нови, които ще бъдат ваш мотив за промяна в месеците след това. 

Изполвайте думи, които предизвикват усмивка. Ако някой ви попита „Как сте?“, не отговаряйте с обичайното „Добре съм“ или „Окей съм“. Кажете „Чувствам се страхотно! Здрав съм, семействоти ми е добре, денят е хубав, защо да не съм щастлив!“. Така ще накарате и човека срещу вас да се усмихне.

Опитвайте нещо ново всеки ден. Разнообразието е подправката на живота. Може да правите някои неща всеки ден, по хиляди пъти, но започнете и нещо ново – началото ще остави следа, която ще рефлектира на съзнанието ви. Може да бъде напълно ново изживяване или малко предизвикателство. Това ще отвори нови врати за вас.

Правете нещо безкористно всеки ден. Когато осъществявате нещо положително за някого, го пренасяте и към вас.

Учете ново умение всеки ден. Самостоятелността е основният път за здравословен и продуктивен живот. Опитът показва, че момчето за всичко е много по-способно да се справи с предизивикателствата на живота, отколкото човек, специализиран в една сфера. Освен това научаването на нови умения е забавно.

Учете някого на нещо ново всеки ден. Ние всички имаме талант и силни страни, които могат значително да помогнат на тези около нас. Нещо, което е лесно за нас, е без съмнение предизвикателство за другите. Затова в следващите 30 дни посветете известно време всеки ден, за да споделяте своите таланти и умения.

Посветете час на ден на нещо, което ви вдъхновява. Посветете се на нещо, в което вярвате. Някои хора вземат активна роля в организация, други намират упование в религията, трети се посвещават на някое хоби. Във всеки случай психологическият резултат е важен. Ангажиментът, в който вярвате, носи щастие и смисъл.

Отнасяйте се добре с всички, дори и с тези, които са груби с вас. Да бъдете добър с някого, когото не харесвате, не означава, че сте фалшив. Това означава, че сте достатъчно зрял, за да контролирате емоциите си. Правете това в продължение на 30 дни и ще видите, че грубото отношение около вас ще се разсее.

Концентрирайте се върху позитивното около вас. Истинските победители в живота са оптимисти. Те имат способността да произвеждат собственото си щастие и двигателите на растеж. Хората, които мислят оптимистично, гледат на света като място, пълно с безкрайни възможности, особено в опитите, които правят. Опитайте се да прекарате следващите 30 дни, като погледнете от светлата страна на нещата.

Вземете си поука от неудобните ситуации. Всичко в живота е урок, сблъскваме се с постоянни предизвикателства и трудности. Когато нещата не вървят добре, не се страхувайте да учите и да си взимате поука.

Ако не си намирате работа или връзката ви не върви, означава, че вас ви чака нещо по-добро. А урокът, който сте научили, е първата стъпка към новото, което ви чака. През следващите 30 дни водете писмен дневник на уроците, на които животът ви учи.

Радвайте се на живота тук и сега. Всяко нещо, което сте постигнали, е било заради определен момент или решение, което сте взели тогава. Всяко едно нещо, през което сте преминали в живота, всеки скок и спад ви е довел до този момент точно сега.

Задайте си въпросът: „Каква част от живота си всъщност живеем сега?“. Повечето хора отговарят "Не достатъчна." Съсредоточете се малко повече върху случващото се и върху настоящия момент.

Махайте по нещо ненужно всеки ден в продължение на 30 дни. Имаме толкова много неща, които ни затрупват във всеки един момент (в офиса, в колата, в дома) и толкова сме свикнали с тях, че не ги забелязваме.

Изберете нещо ненужно и го махнете. В началото може да в трудно и да срещате съпротивление, но след време ще започнете да цените истинските неща.Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg