30 ученици преминаха обучение за небанковия финансов сектор

1607
30 ученици преминаха обучение за небанковия финансов сектор

Удостоверения за проведено обучение получиха 30 ученици и учители на церемония в края на поредното девето издание на образователната програма „Небанков финансов сектор в България" на 7 юли 2011 година. Програмата е организирана от Комисия за финансов надзор, Министерство на образованието, младежта и науката и Фондация „Атанас Буров", информираха от КФН.

„Вярваме, че тази инициатива е важна и полезна за участниците не само със знанията и опита, които те придобиват, но и с възможностите, които се очертават пред младите хора за тяхната бъдеща професионална реализация" - отбеляза Антония Гинева, член на КФН, която връчи удостоверенията, заедно с Виолина Маринова, председател на УС на фондация „Атанас Буров".

Висока оценка за качеството на образователната инициатива бе дадена от президента на Висшето училище по застраховане и финанси доц. Григорий Вазов, който обяви учредяването на специални стипендии, предназначени за участниците в деветото издание на програмата, ако станат техни студенти.

От началото на образователната програма досега през обучението са преминали над 200 ученици, като всички те са продължили висшето си образование, а част от тях вече работят в сферата на финансите.

Успехът и полезността на инициативата беше обобщен в думите на най-новия служител на КФН и участник в програмата от 2006 г. Мирчо Стоянов: „Участието в това обучение ми даде най-важното за един млад човек - дързостта да мечтая, да си поставям високи цели и да ги постигам!"

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg